Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Koncepce rozvoje Policie ČR do roku 2020

Policejní prezident představil strategický materiál. 

Policejní prezident genmjr. Tomáš Tuhý spolu se svými náměstky na tiskové konferenci představil základní vize a oblasti materiálu Koncepce rozvoje Policie ČR do roku 2020, se kterým vedení Policie ČR předstoupilo před Výbor pro bezpečnost.

Koncepce rozvoje v jednotlivých oblastech policejních činností hodnotí současný stav, stanovuje cíle rozvoje a dále uvádí prostředky k jejich dosažení. Materiál byl široce diskutován uvnitř Policie ČR, s bezpečnostními experty a stejně tak se zahraničními partnery. Jeho naplňování by mělo dopomoci k plnění bezpečnostní strategie České republiky a priorit Vlády ČR v této oblasti.

„V rámci tvorby tohoto koncepčního materiálu jsme se vypořádali s celou řadou návrhů na změny uvnitř Policie ČR a v potaz jsme museli brát také aktuální vývoj v oblasti nových trendů kriminality a bezpečnostních hrozeb v Evropě,“ uvedl policejní prezident Tomáš Tuhý.

Policejní prezident ve svém vystoupení shrnul nejzásadnější cíle, které tento materiál stanoví, mezi nimiž je i oblast akceschopnosti a dojezdových časů. „V případě, že bude tento materiál naplněn, bude nejpozději v roce 2020 garantován dojezd prvoinstančních hlídek k mimořádným událostem do deseti minut, stejně tak bude vyřešen adekvátní čas doletu zásahových jednotek,“ doplnil generálmajor Tuhý.

Oblasti potírání závažné hospodářské kriminality, terorismu a organizovaného zločinu se dotýká vznik Národní centrály boje proti organizovanému zločinu. Tento útvar vzniká k 1. 7. tohoto roku a jeho cílem je do budoucna další zlepšení fungování specializovaných útvarů služby kriminální policie a vyšetřování a v neposlední řadě také vytvoření kvalitních podmínek pro kriminalisty. V žádném případě nebude vznik tohoto centrálního útvaru znamenat paralýzu složek kriminální policie, naopak tento krok přináší prostor pro další rozvoj v této oblasti.

„O personálním obsazení vedení tohoto útvaru je nyní předčasné spekulovat, nicméně s každým z dosavadních manažerů, kterých se zřízení a centralizace útvarů týká, ve vedení centrály počítáme,“ zdůraznil policejní prezident.


8. června 2016, plk. Ing. Jana Macalíková
 

vytisknout  e-mailem