Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Komu patří věci z loupeže - palcát

Jihočeští kriminalisté hledají pachatele loupeže, na místě zanechali zvláštní dřevěný palcát, hledáme jeho majitele! 

Jihočeští kriminalisté prověřují závažný případ loupežného přepadení a v této souvislosti žádají o pomoc širokou veřejnost. Pravděpodobně minimálně dva maskovaní pachatelé násilně vnikli nad ránem  27. února letošního roku do rodinného domu na okraji Tábora. V domě napadli majitele, kterého při vloupání vzbudili a ten se následně přepadení bránil. Útočníci nakonec z domu utekli. Na místě zanechali tašku s obuví a velmi specifický palcát, který použili při vloupání i útoku na majitele domu.

Palcát je  dřevěný o délce necelých 50 cm, osazené hroty jsou také dřevěné a rukojeť palcátu je opletena páskem hnědé barvy a koženým návlekem. Palcát je zachycen na fotografii.

Na místo si pachatelé pravděpodobně přinesli onošené boty černé barvy a sportovní tašku červené barvy. Věci jsou také zachyceny na fotografii, k obnošeným botám pořídili kriminalisté i fotografie nových bot z katalogu.

Kriminalisty i vyšetřovatele zajímá především totožnost majitele či uživatele popsaných věcí. Důležité jsou však také i informace o původu palcátu, kdo ho vyrábí či dováží nebo prodává. Je také možné, že jej pachatelé před přepadením někomu jinému, kdo si ho třeba přivezl z dovolené, ukradli…Jde o neobvyklý předmět a kriminalisté přivítají i tipy odborníků z muzea či sběratelů.

Kriminalisté žádají každého, kdo by měl jakýkoliv poznatek k majitelům těchto předmětů, aby policisty kontaktoval na lince 158. Jakékoliv informace k tomuto závažnému případu je možné také volat přímo táborským kriminalistům na telefonní číslo: 735 781 277.

mjr. Mgr. Bc. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

12. dubna 2019

Odkazy do noveho okna

Palcát I

Palcát I 

Detailní náhled

Palcát II

Palcát II 

Detailní náhled

Taška z místa činu

Taška z místa činu 

Detailní náhled

Boty z místa činu

Boty z místa činu 

Detailní náhled

Identické boty NIKE AIR 270 foto katalog

Identické boty NIKE AIR 270 foto katalog 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem