Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kombinace alkoholu a špatné viditelnosti se cyklistovi nevyplatila

VYŠKOVSKO: Kromě opilého cyklisty jsme o víkendu řešili návykové látky u pěti dalších řidičů a jedné řidičky. 

Víkend na silnicích Vyškovska začal již v pátek dvěma pozitivními dechovými zkouškami. U Komořan skončila jízda staršího řidiče, kterému jsme naměřili asi půl promile alkoholu. Řidič octavie, kterému dopravní policisté na místě zadrželi řidičské oprávnění, je podezřelý z přestupku. U správního orgánu mu hrozí nejen tučná pokuta, ale i zákaz řízení. Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelá řidička, které kolegové v Bučovicích naměřili jedno promile. V sobotu pak ve Vyškově řešili dopravní policisté dva šoféry s pozitivním testem na drogy. U teprve osmnáctiletého mladíka ukázal orientační test přítomnost marihuany. Tradičně následoval odběr krve a moči, který zjistí míru jeho ovlivnění. Odběr však odmítl druhý z řidičů kontrolovaný sobotního večera. U něj test ukázal přítomnost nejen marihuany, ale i pervitinu. Přestupek obou hříšníků bude řešit správní orgán. Čtyřiatřicetiletému řidiči, který se odmítl podrobit odběru biologického materiálu, hrozí kromě zákazu řízení až na 2 roky zároveň pokuta ve výši 25 000 -50 000 Kč.

Sobotní večer také nedopadl dobře pro devětatřicetiletého cyklistu, který se posilněn alkoholem vydal od Hamilton směrem na Dědice na neosvětleném kole. V Drahanské ulici najel na obrubník a z kola spadl. S předběžně lehkým zraněním skončil v nemocnici. Policisté mu naměřili 1,8 promile. I on je podezřelý z přestupku.

Stejně tak další dva řidiči, jejichž jízda skončila v Drysicích a Vyškově poslední víkendový den. Oba měli pozitivní test na pervitin, jeden navíc ještě v kombinaci s marihuanou.

por. Mgr. Alice Musilová, 25.2.2019

vytisknout  e-mailem