Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Koloběžkář pod vlivem alkoholu

KLADENSKO – Následkem zranění byla jízda bez přilby a požití alkoholu před jízdou. 

Na základě vyžádání posádky ZZS byli policisté oddělení hlídkové služby v rámci výkonu noční služby vysláni dne 21. června 2020 krátce po třiadvacáté hodině na křižovatku kladenských ulice Americká a Holandská, kde se nacházel zraněný muž v péči zdravotníků v sanitním vozidle.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že zraněný dvaačtyřicetiletý muž jel na své elektro koloběžce po cyklostezce Americkou ulicí v Kladně, kdy pod vlivem předchozího požití alkoholických nápojů nezvládl řízení a z elektro koloběžky upadl a narazil hlavou o zem, čímž si způsobil zranění. Během jízdy neměl nasazenou ochrannou přilbu. Policisté provedli u muže dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřená hodnota byla ve výši 1,59 promile alkoholu. Muž se policejní hlídce k požití alkoholických nápojů před jízdou na elektro koloběžce doznal. Zraněný muž byl posádkou ZZS z místa nehody převezen k dalšímu ošetření do kladenské nemocnice.

Případ je prošetřován jako přestupek v dopravě.

Policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná. Tito řidiči jsou nebezpeční a svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu.


nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
26. června 2020

vytisknout  e-mailem