Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kolo mu zachránil GPS

TEPLICKO - Policisté zajistili kolo ukradené v Rakousku; Řídil i přes zákaz a další zprávy. 

Kolo mu zachránil GPS

     Policistům z obvodního oddělení v Duchcově se podařilo zajistit elektro kolo, které bylo v září letošního roku odcizeno v Rakousku. Obdrželi žádost od kolegů z Oddělení zahraničních vztahů Mikulov - Drasenhofen o prověrku lokality v Duchcově, kde se podle informací poškozeného mělo opakovaně vyskytnout jeho ukradené kolo, které je vybaveno GPS (Global Positioning System).

     Policisté si vytipovali osobu, která by mohla kradené kolo užívat, a včera v podvečer tohoto člověka navštívili. Muž horské elektro kolo i s dětským vozíkem, které měl podle výpovědi koupit od neznámého člověka, policistům na výzvu vydal. Poškozenému, který byl natolik obezřetný, že své kolo v hodnotě téměř čtyři tisíce eur vybavil GPS lokátorem, se po vyřízení nezbytné administrativy vrátí jeho majetek zpět.

Řídil i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 28letý muž, kterého v Teplicích zastavila policejní hlídka. Při lustraci policisté zjistili, že má řidič pravomocným rozhodnutím soudu vysloven tříletý zákaz řízení všech motorových vozidel. Muž nerespektující rozsudek si na služebně převzal sdělení podezření z přečinu, za který by mohl jít v krajním případě až na dva roky do vězení.

Zadělal si na problémy

     Na problémy si zadělal šedesátník, který nerespektoval výstrahu dvěma červenými přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení a výstrahu přerušovaným zvukem zvonku. Začátkem srpna zřejmě přehlédl signalizaci a v Ohníči vjel traktorem s přívěsem na přejezd, než stačil železniční těleso opustit, začaly se sklápět závory. Při výjezdu došlo k nárazu závory na korbu přívěsu a jejímu zlomení. Strojvůdce osobního vlaku, který následně místem projel, byl včas o situaci na přejezdu informován a projížděl se zvýšenou opatrností, takže nemusel použít rychlobrzdu. Škoda na zničené závoře byla vyčíslena na více jak 21 tisíc korun, řidič byl obviněn z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

Vykradená auta

     Bílinští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do zaparkovaného auta. Rozbil boční okno a z auta odcizil autorádio v hodnotě jeden tisíc korun, daleko větší škodu odhadovanou na čtyři tisíce způsobil rozbitím okénka. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

     Dva roky za mřížemi hrozí i neznámému pachateli, který se v Teplicích vloupal do dodávky, ze které si odnesl navigaci, osobní doklady řidiče a platební kartu. V tomto případě je zloděj navíc podezřelý i z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

24. října 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

Odkazy do noveho okna

zajištěné kolo s vozíkem

zajištěné kolo s vozíkem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem