Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kolo je na světě!

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Krádež kola jsme objasnili. 

S nepříjemným zážitkem se v posledním srpnovém týdnu potýkala mladá cyklistka, která přijela do supermarketu ve Starém Městě. Domů už totiž neodjížděla, ale odcházela po svých.

V neděli krátce po osmé večer přijela s kamarádkou k supermarketu. Růžové a bílé kolo si dívky ve stojanu řádně zajistily společným lankovým zámkem a odešly nakoupit. Jenže když se po chvíli vrátily, ve stojanu už stálo pouze kolo bílé včetně přestřiženého zámku. 
Ještě toho večera se dívka vypravila se svým otcem na policii, kde vše oznámili. Možná ani ve snu by mladou cyklistku nenapadlo, že za několik dnů bude mít kolo opět doma. A tak se i stalo.
Policisté díky získaným poznatkům a dobré místní znalosti vypátrali pachatele. Tím je čtyřicetiletý muž, který se za hranicí zákona nevyskytl poprvé. U výslechu uvedl, že když procházel okolo supermarketu, zaujalo ho růžové kolo. A protože si chtěl nějakou korunu přivydělat, rozhodl se, že ho ukradne. Jen čirou náhodou měl v batohu místo běžných věcí štípací kleště, které využil k přestřižení lankového zámku. Na devítitisícovém kole poté odjel ke známému, kterému chtěl lup prodat. Nejprve za něj chtěl pět tisíc korun. Po krátké komunikaci se ale nakonec spokojil s poloviční částkou. I přesto, že svého činu lituje, mu nyní hrozí až dvouleté vězení. A kupec? Ten zůstal bez kola i bez peněz.
Kolo jsme za pár dnů předali mladé majitelce, která se může opět těšit ze svého dopravního prostředku.
Její otec v úterý 4. září s nadšením osobně vyslovil poděkování policistům, kteří na případu pracovali.


V letošním roce (do 31. 8. 2018) evidujeme 22 odcizených jízdních kol. V roce 2017 jich bylo za stejné období 31 a v roce 2016 - 64. Z toho více než polovina je odcizena ve městě Uherské Hradiště.
I přesto, že se policistům daří krádeže jízdních kol objasňovat (letos prozatím 7 případů), upozorňujeme cyklisty, aby nenechávali své dopravní prostředky volně odložené a byli více předvídaví.

Nikdy totiž nevíte, komu se kolo zalíbí a kdo v tu chvíli má u sebe čirou náhodou štípací kleště!

6. září 2018, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem