Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kolo během pár hodin zmizelo

KROMĚŘÍŽSKO: Majitelce vznikla škoda za více jak osmnáct tisíc korun. 

Včera odpoledne odcizil neznámý pachatel před rodinným domem v Kroměříži horské jízdní kolo v hodnotě osmnáct tisíc korun. To zmizelo během necelých dvou hodin.

Zloděj si nejprve otevřel branku oplocení, poté vešel na předzahrádku a nakonec u schodiště odcizil horské jízdní kolo značky Superior. Kolo měla majitelka uzamčené lankovým zámkem ke kovovému zábradlí. Lanko zámku pachatel přestříhl a ponechal na místě.

Krádeží se nyní zabývají kroměřížští policisté. Pachateli po dopadení hrozí až dvouleté vězení.

Jak předejít krádeži kola?

  • Při odstavení jízdního kola na ulici použijte vždy bezpečnostní zámek a snažte se kolo připoutat k pevnému bodu (bezpečnostní stojan, zábradlí, sloup). Jste-li ve společnosti dalších cyklistů, dávejte přednost fyzické přítomnosti někoho z vás u odstavených jízdních kol.
  • Jestliže ukládáte jízdní kolo ve společných prostorách domu, dbejte na uzavírání vstupních dveří domu a stálé uzamčení společných prostor i samotných kol. Pořiďte si společný bezpečnostní stojan nebo bezpečnostní systém pro zajištění jízdního kola.Ve sklepích a sklepních kójích nepodceňujte zabezpečení všech dveří a oken. 
  • Na soukromém pozemku i u rodinných domů si vždy jízdní kolo zajistěte nebo uschovejte v uzamčené  garáži či jiném objektu.
  • Dojde-li přes veškerá bezpečnostní opatření ke krádeži vašeho kola, neprodleně ji oznamte na policii a neváhejte zavolat na linku 158, neboť tak snížíte náskok pachatele a jeho šanci, že zůstane nevypátrán.

13. srpna 2021, por. Mgr. Simona Kyšnerová

vytisknout  e-mailem