Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kontroly v nákladní dopravě

KOLÍNSKO - Ve dnech 21. – 22. února 2019 proběhla dopravně bezpečnostní akce „TISPOL“ zaměřená na nákladní dopravu. 

Policisté z dopravního inspektorátu se zaměřili zejména na dodržování tzv. sociálních předpisů (doba řízení a odpočinku, bezpečnostní přestávky, manipulace s kontrolními zařízeními a paměťovými kartami řidičů), kontrolu přepravy nebezpečných věcí podle dohody ADR, kontrolu technického stavu, pátrání po osobách, věcech a odcizených vozidel.


Během těchto dvou dnů policisté na kolínském obchvatu a v obci Zásmuky zkontrolovali 60 nákladních vozidel a zjistili 4 dopravní přestupky, které se týkali pouze technického stavu vozidel. Všechny přestupky policisté vyřešili na místě v blokovém řízení. 


„TISPOL“ je mezinárodní organizace sdružující evropské policejní sbory v oblasti dopravy, která je zaměřená na předávání a výměnu informací a zkušeností. Hlavním cílem je plánování a realizace dopravně bezpečnostních akcí v rámci Evropy. Tyto akce se konají několikrát do roka a jsou zaměřeny na konkrétní problematiku, např. nákladní a autobusová doprava, rychlost, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů, alkohol a drogy.



 

Mgr. Bc. Zuzana Součková

ÚO Police ČR Kolín

25. února 2019

vytisknout  e-mailem