Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kolik znáte automobilových značek?

LIBEREC – Pátráme po pachateli nebo pachatelích, kteří poškodili 34 vozidel. 

Dokážete, jen tak bez přípravy, vyjmenovat alespoň dvacítku automobilových značek? Pokud si nejste schopni vzpomenout, jistě by vám k osvěžení mysli pomohl spisový materiál, kterým se aktuálně zabývají policisté z Obvodního oddělení Liberec – centrum.

Škoda bezmála milion a více jak tři desítky poškozených vozidel různých značek, od Audi až po Volvo. Tak skončilo nesmyslné jednání pachatele nebo skupinky pachatelů, ke kterému došlo v ulicích Vrchlického a na Borovém Vrchu v Liberci. Na třiadvacítku poničených plechových miláčků přišli jejich majitelé po noci ze 6. na 7. října. K navýšení počtu poškozených vozů se o den později připojilo dalších 11 majitelů z téže lokality.
Pachatel nebo skupinka pachatelů při svém jednání poškodila karoserie zaparkovaných vozidel různých typů vrypy, a to na téměř všech karosářských dílech. Od krytů motorů, dveří až po nárazníky. Celková bilance je alarmující, 34 vozidel. Stejně tak i současná výše škody, která dosáhla na 975 tisíc korun. Tak se však zřejmě ještě bude měnit, neboť si vyšetřující policisté v obou případech vyžádali konkrétní vyčíslení od majitelů vozů, kteří se k předběžné škodě při oznámení nebyli schopni z různých důvodů vyjádřit.  

V této souvislosti se obracíme se žádostí o spolupráci na veřejnost. Kdokoli má informace o pachateli nebo pachatelích poškození vozidel v blízkosti ulic Vrchlického a Borový Vrch v Liberci, obraťte se s těmito poznatky na linku 158, na tel. číslo 974 467 100 nebo se dostavte přímo na služebnu Obvodního oddělení policie Liberec – centrum

V obou případech jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za který pachateli, v případě dopadení a následného odsouzení, může hrozit trest odnětí svobody až na jeden rok. 

Děkujeme za spolupráci.

20. října 2023
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem