Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kolik let, tolik balíčků

DĚČÍN - Dnes o ukradených žvýkačkách, úvěrovém podvodu, trubkách, bateriích a opilci na motorce 

Některým výtečníkům nestačí, že byli souzeni a trestáni, tak pokračují v páchání trestné činnosti nadále. Jedním z nich je třicetiletý lapka z Děčína, který v jednom supermarketu odcizil třicet balení žvýkaček za necelé čtyři stovky. Ačkoli ostraze utekl, policisté z obvodního oddělení ho čapli. Ve zkráceném přípravném řízení mu to pak spočítali. Za opakovanou krádež hrozí zlodějíčkovi až tři roky odnětí svobody.
 
 
Televizor s plovoucí podlahou přijde draho
 
Trestní stíhání pro úvěrový podvod zahájili děčínští kriminalisté proti devětatřicetiletému filutovi. Ten si na úvěr pořídil televizor, ale s tím, že do smlouvy uvedl zaměstnavatele, který neexistoval. Pochopitelně také neuhradil ani korunu. A k novému televizoru by se šikla nová plovoucí podlaha, že? Tak si ji pořídil také. Bohužel podobným způsobem, ba navíc uvedl falešnou adresu svého bydliště. Celková škoda, kterou oběma společnostem způsobil, přesáhla třicet tisíc korun. Podvodníkovi nyní hrozí za až dvouletý pobyt za mřížemi.
 
 
Zloděj kradl měď a baterie
 
Policisté z Děčína vypátrali šestadvacetiletého raubíře, který se vloupal do bytu, kde odcizil čtyřiadvacet metrů měděných trubek a tři vodovodní baterie. Škoda, kterou tak způsobil, čítá bezmála čtrnáct tisíc korun. Strážci zákona z obvodního oddělení zloděje řeší ve zkrácenku. Dva roky za mřížemi je sazba, která mu za krádež vloupáním hrozí.
 
 
Alkohol na motorce
 
Dalším řidičem, který doplatil na to, že si před jízdou neodpustil alkohol je pětatřicetiletý muž z České Kamenice. Ten se ve stavu vylučujícím způsobilost proháněl Děčínem na motorce, než byl na Teplické ulici v Děčíně zastaven policisty z oddělení hlídkové služby. Ti pak výtečníčkovi naměřili kolem tří promile. Teď ho za ohrožení pod vlivem návykové látky řeší ve zkráceném přípravném řízení. Z toho kouká hrozba až jednoho roku vězení.
 
 
 
 
por. Vojtěch Haňka
tiskový mluvčí
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293
Děčín, 30.9.2010

 

vytisknout  e-mailem