Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kolektivní dohoda podepsána

Policejní prezident plk. Mgr. Petr Lessy dnes podepsal novou kolektivní dohodu se zástupci všech odborových organizací působících v Policii České republiky. Vedle Nezávislého odborového svazu Policie České republiky a Koordinačního výboru základních odborových organizací občanských zaměstnanců Policie České republiky Odborového svazu státních orgánů a organizací se nově připojila Unie bezpečnostních složek Ministerstva vnitra.  

Policejní prezident plk. Mgr. Petr Lessy poděkoval zástupcům odborových organizací za vstříctný a profesionální přístup při tvorbě nové kolektivní dohody. Odboráři tak mohou například připomínkovat některé interní předpisy, získávat informace o početních stavech policie a její struktuře a zdůrazněna je i kontrolní role odborových organizací. „Považuji to za významný okamžik v historii policejního sboru, protože ke kolektivní dohodě přistoupily naprosto všechny odborové organizace“ uvedl policejní prezident Petr Lessy a doplnil, že všechny zúčastněné organizace zaštiťují značnou část policistů.
 
Předchozí kolektivní dohoda byla v lednu vypovězena zejména proto, že nezahrnovala všechny odborové organizace, které v policii působí. „V nové kolektivní dohodě jsou vyjádřeny materiálně-technické podmínky pro působení odborových organizací v Policii České republiky tak, aby mohly sehrávat důstojnou roli, kterou v policii mají“ uvedl policejní prezident.
 
Předseda Koordinačního výboru základních odborových organizací občanských zaměstnanců Mgr. Petr Pachr důležitost nové kolektivní dohody vidí ve zvýšení kontrolní činnosti odborů, zejména v oblasti ochrany zdraví a bezpečnosti při práci. „Přistoupení naší odborové organizace ke kolektivní dohodě vnímám jako další rozvoj spolupráce s vedením Policie České republiky“ dodal předseda Unie bezpečnostních složek Ministerstva vnitra Zdeněk Buřič. Předseda Nezávislého odborového svazu Policie České republiky JUDr. Milan Štěpánek kladně hodnotil rozšíření kolektivní dohody o nového člena a za profesionalitu a krátkou dobu, za kterou se podařilo novou dohodu uzavřít.
  
plk. Mgr. Pavla Kopecká
tisková mluvčí
Policejního prezidia ČR
Odkazy do noveho okna

Podpis dohody 01

Podpis dohody 01 

Detailní náhled

Podpis dohody 02

Podpis dohody 02 

Detailní náhled

Podpis dohody 03

Podpis dohody 03 

Detailní náhled

Podpis dohody 04

Podpis dohody 04 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem