Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kolegovi ukradl firemní peníze

MOSTECKO - Využil chvilky, kdy vozidlo řidič opustil; Na chodbě našel pár klíče od bytu a v bytě kradl. 

Podnikavec ukradl kolegovi firemní peníze
Mostečtí policisté šetřili případ krádeže finanční hotovosti ve výši 267 tisíc korun. Šlo o peníze z tržeb, které někdo odcizil z kabiny nákladního vozidla u nákladové rampy v areálu poškozené společnosti.
Jak se ukázalo, peníze měl odcizit muž, kterému prostředí firmy není cizí. Podle policie měl obnos vzít 32letý muž z Teplicka. Ten ve firmě pracoval, ale v den krádeže zrovna neměl směnu. Přesto do areálu nepozorovaně vnikl a vyčkal momentu, kdy řidič u nákladové rampy na malou chvíli opustil vozidlo. Následně si měl z kabiny vozu přivlastnit bez použití násilí zde volně uloženou finanční částku. Poté areál kvapem opustil. Odcizené peníze policie nezajistila. Muž údajně část peněz použil pro vlastní potřebu a část prý prohrál na automatech. Policie  obviněného stíhá na svobodě. Za tuto krádež mu soud může vyměřit až pětiletý trest odnětí svobody.

Na chodbě našli klíče od bytu, z něj odcizili věci za 30 tisíc korun
Vyšetřovatel mostecké policie obvinil z přečinu krádeže a porušování domovní svobody ve spolupachatelství 20letého muže z Chomutovska a 21letou ženu z Prahy. Ti měli krást v cizím bytě v Mostě. Údajně se znají jen od vidění a náhodou se potkali na ulici. Prý jim byla zima a tak u jednoho panelového domu vyzkoušeli domovní vstupní dveře. Jedny nebyly uzamčené. Vstoupili do domu a procházeli patra. V jednom poschodí našli svazek klíčů. Vyzkoušeli je hned u bytu, a protože pasovaly,  vstoupili dovnitř cizí domácnosti. Z bytu měli odcizit parfémy, dámské kabelky, tablet a další věci včetně hotovosti. Poškozenému majiteli zanechali hmotnou škodu ve výši téměř 30 tisíc korun. Na druhý den se obviněná vydala s kamarádkou do bytu podívat znovu, ale již neuspěla. Z chodby měly ženy odnést jen mycí prostředky bez hodnoty. Muž je stíhán na svobodě, obviněná je ve výkonu trestu. Soud může obviněné dvojici uložit až tříletý trest odnětí svobody. Oba byli již pro majetkové delikty odsouzeni.

nprap. Ludmila Světláková
Most 1. října 2021

vytisknout  e-mailem