Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kolbištěm pražských „S“ je tentokrát Eden

V souvislosti s tímto utkáním provede pražská policie odpovídající bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku. 

Na tom se bude podílet několik stovek policistů. V tomto směru musím zmínit především policisty antikonfliktního týmu, ale také dopravní a pořádkové policisty, a kriminalisty.

Bezpečnostní opatření bude probíhat už od nedělních dopoledních hodin, neboť před zápasem mají fanoušci z Letné naplánován pochod do Edenu. Na ten by měli vyrazit nedlouho po poledni. Stran tohoto pochodu apelujeme především na řidiče, kteří se mohou setkat s dílčími omezeními plynulosti silniční dopravy v místech, kudy budou fanoušci právě procházet. Takové situace mohou nastat například v oblasti Klárova, nebo v okolí stanice metra Želivského.

Průvod by měl cca hodinu po poledni vycházet z Letné na Klárov a přes Náměstí Palacha a Staroměstské náměstí, by měl dojít do horní části „Václaváku“. Odtud by se fandové měli přesunout metrem do stanice metra Želivského, odkud by pak měli pokračovat, opět po svých, až na fotbalový stadion v Edenu.

Ve vyjmenovaných oblastech se mohou řidiči setkat s dílčím nebo úplným omezením plynulosti silničního provozu. Proto je prosíme o trpělivost a schovívavost a také o to, aby v plné míře respektovali pokyny a rady policistů. Ti budou zároveň připraveni řidičům poradit případnou objízdnou trasu nebo je informovat o tom, zda je omezení pouze chvilkové či dlouhodobého charakteru.

Stejně tak prosíme příznivce obou celků, kteří přijedou shlédnout utkání přímo na stadion, aby v maximální možné míře využili posílené spoje městské hromadné dopravy. S ohledem na to, že je zcela vyprodáno a na stadion tak bude přicházet velké množství lidí (až 20.000) se totiž může stát, že komunikace v této oblasti budou pro běžný provoz zcela uzavřeny. Dalším úskalím pro fanoušky, kteří by chtěli na zápas přijet svými vozy je minimální parkovací kapacita v dané oblasti.

Zároveň upozorňujeme fanoušky na skutečnost, že dle litery zákona je zakázáno mít před, při i po zápase zahalen jakýmkoli způsobem obličej, pokud by to stěžovalo jednoznačnou identifikaci dotyčného. Stejně tak je zapovězeno jakékoli používání zábavní pyrotechniky jak na stadiónu, tak mimo něj.

Věříme, že toto vše budou fotbaloví fanoušci jednoznačně respektovat a nebude nutné takové delikty jakkoli řešit.

Informace týkající se průběhu bezpečnostního opatření získáte na telefonním čísle 731 553 184.

por. Mgr. Tomáš Hulan 31. 3. 2017

vytisknout  e-mailem