Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kolama dolů 2023 z Orlických hor do Hradce Králové

KRAJ KRÁLOVÉHRADECKÝ - Na hradeckém polygonu bude následovat program věnovaný prevenci, podívejte se na i mapu vyjížďky. 

I když jarní počasí letos přichází pozvolna, silnice Královéhradeckého kraje se začínají  plnit milovníky jedné stopy, kteří shlížejí na své okolí ze sedel svých ocelových ořů. Proto se královéhradečtí policisté opět začínají zaměřovat na dohled silničního provozu i s ohledem řidiče motocyklů.

Zapojili se do celostátního projektu zaměřeného na bezpečnou jízdu motocyklistů. Cílem projektu „ZAČNĚME SPOLU – UČME SE PŘEŽÍT“ je oslovení komunity motorkářů, prezentace moderních bezpečnostních prvků motorkářům a zprostředkování praktického vzdělávání a zdokonalování řidičů motocyklů. Ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia ČR ve spolupráci s projektem Učme se přežít, který pořádá partner Bezpečně na silnicích o.p.s. s Asociací center pro zdokonalovací výcvik řidičů Autoklubu ČR, připravilo další ročník preventivního projektu zaměřeného na bezpečnost řidičů motocyklů.Těmito aktivitami policisté usilují o snížení následků a počtu dopravních nehod zaviněných motorkáři a zároveň o osvětu všech účastníků silničního provozu, aby zdokonalování se v řidičských dovednostech považovali za aktivní prvek vlastní bezpečnosti. Do realizace projektu se zapojilo i 10 vyúkových center po celé republice které se zabývají výukou bezpečné jízdy.

Jedním z těchto center je i Polygon Hradec Králové, kde bude v sobotu 6. 5. 2023 kolem poledních hodin končit hromadná vyjížďka, která je také součástí projektu. Přihlašování na vyjížďku probíhá na stránkách  policie "Začněme spolu, kolama dolů". Tam se zároveň všichni zájemci mohou dočíst podrobnosti o místě startu, času i trase. "Spanilou jízdu" budou celou cestu doprovázet policejní motocykly, dopravní policisté budou po dojezdu na polygon pokračovat s motocyklisty v preventivních aktivitách pro pasivní i aktivní bezpečnost. Samozřejmostí bude i přítomnost zástupců organizace BESIP, která k prevenci na silnicích neoddělitelně patří. Na motocyklisty tak kromě zážitků z vyjížďky čeká zajímavý program, těšit se mohou i na preventivní předměty.

Jak se připravit na jízdu v jedné stopě (zkontrolujte sami buď sami, nebo v servisu), najdete pod tímto odkazem.

Podívejte se s námi na mapu, kudy povede vyjížďka,  všem účastníkům silničního provozu, nejen motorkářům, zároveň přejeme klidnou jízdu, a to v duchu motta "Kolama dolů".

kpt. Mgr. Eva Prachařová
27. 4. 2023



 

vytisknout  e-mailem