Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Kola přilákala zloděje

BRNO VENKOV, BŘECLAVSKO, HODONÍNSKO: Z kolárny vinařství na Břeclavsku zmizela tři elektrokola. 

Téměř celý den nechal šestačtyřicetiletý muž odstavený osobní automobil Audi na parkovišti v obchodním centru v Modřicích. Na nosiči za automobilem pak měl připevněné horské kolo. Zloděj stroj v hodnotě přes padesát tisíc korun odcizil i s nosičem, když násilím odstranil jeho objímku. Škodu tak navýšil o dalších několik tisícovek.
Podobným způsobem získal v Břeclavi hned trojici jízdních kol pravděpodobně jiný zloděj. Neznámý pachatel na nosiči za osobním automobilem odstranil pojistný šroub a plátěné utahovací popruhy a bicykly v celkové hodnotě skoro padesát tisíc odcizil.
Téměř čtvrt milionu korun je škoda způsobená zlodějem v obci na Břeclavsku. Zatím neznámý pachatel se tam pohodlně dostal do areálu tamního vinařství a po násilném vniknutí do kolárny odcizil tři odstavená elektrokola.
Na svou lehkomyslnost a neopatrnost doplatil v Hodoníně devětadvacetiletý muž. Ten dopoledne na malou chvíli odstavil a nezajistil své horské kolo poblíž bytového domu v Polní ulici. Když se po chvíli vrátil, bylo kolo v hodnotě nejméně čtyřicet tisíc korun pryč.

por. Bohumil Malášek, 21. srpna 2023

vytisknout  e-mailem