Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kola lákají ve velkém zloděje

PŘÍBRAMSKO - Na Příbramsku zmizelo přes dvacet kol. 

Během čtyř dnů bylo oznámeno odcizení osmi jízdních kol. V pátek kolem čtvrté hodiny ranní vnikli pachatelé po rozbití skleněné výplně vstupních dveří do prodejny kol v Příbrami, ukradli odtud dvě elektrokola a silniční kolo značky Trek. Škoda byla stanovena na tři sta tisíc korun.

Následující den přijali policisté oznámení, že mezi 6. a 11. dubnem kdosi zcizil horské kolo v hodnotě 16 tisíc korun ze sklepa domu v Příbrami. V sobotu večer zatím neznámý pachatel překonal oplocení pozemku domu v Dobříši a odcizil dvě k sobě spojená silniční kola značky Colnago a také šedé kolo Canyon. V tomto případě činila škoda čtvrt milionu korun. V obci Dubno vzal zloděj dne 12. dubna během poledne z kůlny horské kolo značky Superior v hodnotě 45 tisíc korun.

Minulý měsíc došlo v Příbrami k vloupání do dvou obchodů s jízdními koly. Zmizelo z nich deset elektrokol a jedno jízdní kolo, vzniklá škoda se vyšplhala na 1,2 milionu korun. Začátkem dubna navštívil zahradní domek v Narysově nezvaný host a odvezl si tři kola, jejichž hodnota činí sto tisíc korun.

Kola jsou pro zloděje velmi dobrým artiklem, který se dá dobře zpeněžit. Jejich majitelé by měli dbát na dobré zabezpečení. Jestliže ukládají kolo do společných prostor domu, je nutné dbát na uzavírání vstupních dveří a stálé uzamčení sklepů i kol samotných. Při odstavení kola na ulici vždy používat kvalitní bezpečností zámky a kolo připoutat k pevnému bodu jako je bezpečností stojan, zábradlí či sloup.

por. Bc. Monika Schindlová, DiS.
tisková mluvčí
P ČR Příbram
13. duben 2021

vytisknout  e-mailem