Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kola jsme vrátili majitelům

VSETÍNSKO: Policisté zjistili zloděje kol. 

Policisté v pondělí odpoledne řešili krádež kola ve Vsetíně Rokytnici. Zjistili pachatele a dále zjistili, že tito muži mají na svědomí i krádež jízdních kol z minulé středy. V úterý odpoledne si muži převzali sdělení podezření z trestného činu krádež.

Třiačtyřicetiletý muž ze Vsetína oznámil v pondělí odpoledne, že mu zmizelo během dvou minut jeho kolo. To si odložil u obchodu v místní části Vsetína Rokytnice a při návratu kolo již nenašel. Hodnotu kola odhadl na tři tisíce korun. Dále policistům uvedl, že si všiml opodál stojících dvou mužů a tito při jeho příchodu z obchodu již na místě nebyli.

Policisté našli dva muže opodál i s dvěma jízdními koly. Kola sice neodpovídala popisu ztraceného bicyklu, ale jejich podoba byla nápadně shodná s popisem jízdních kol, která byla odcizena minulou středu v obci Lhota u Vsetína. Muži skončili v rukou policistů a měli co vysvětlovat. Mezitím se odcizené kolo našlo nedaleko místa krádeže ve křoví.

Policisté zjistili, že se jednadvacetiletý muž z Hornolidečska a osmnáctiletý ze Vsetínska minulou středu dopoledne potulovali obcí Lhota u Vsetína. Všimli si odstavených kol u místní školy a tak se šli na ně podívat. Kola nebyla zajištěná, vzali je a použili na přesun do Vsetína. Tímto způsobili majiteli a majitelce škodu za osmnáct tisíc korun. Další kolo potom měli v úmyslu ukrást z jediného důvodu – jedno kolo měli píchlé a chtěli si opatřit druhé.

Odcizená kola muži vydali policistům a ti je předali pravým majitelům.  Oběma mužům v úterý odpoledne předal policista sdělení podezření z trestného činu krádež. Za tento trestný čin lze podle trestního zákoníku uložit až dva roky vězení.

29. června 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem