Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Kocour převrátil auto na střechu

ČESKOLIPSKO - Kuriozní havárie se obešla bez zranění. 

V sobotu odpoledne kousl domácí kocour jednoho z návštěvníků v rodinném domku v Provodíně. I když mu způsobil jen nepatrné povrchové poranění, vznikla velká panika kolem toho, zda kocour netrpí infekční chorobou, když loví myši.  Majitel ho proto naložil do auta a vezl ho na prohlídku k veterinární lékařce do Doks.ilustrační fotoilustrační foto

Čičákovi se ale nucený "výlet" v přepravní tašce ani trochu nelíbil, a dal to brzy najevo. Potom, co s ním  jeho páníček ujel necelé dva kilometry, podařilo se mu z tašky položené na zadní sedačce nepozorovaně vyklouznut, a za jízdy skočil řidiči přímo do volantu. Ten se vylekal a strhnul řízení vpravo, kde se Dacia Logan převrátila v příkopu na střechu.

Havárie si naštěstí nevyžádala zranění ani u řidiče a ani u jeho "spolujezdce", který z auta po karambolu utekl.  Později ho našli vystrašeného na nedalekém poli hasiči. Ti na místě zajišťovali vyprošťovací práce. Vůbec před nimi neutíkal a nechal se od nich odnést k majiteli. Policisté potom oba účastníky havárie převezli na nejbližší benzinovou stanici, kde spolu v teple počkali na odtahovou službu. Škodu na dacii jsme předběžně odhadli na 100 000 korun.

Na závěr dodáváme několik rad pro chovatele domácích mazlíčků. Kočky nebo malé psy je nutné v autech přepravovat  ve speciálních,  k tomu určených přepravních boxech, které musí řidič zabezpečit proti pohybu bezpečnostním pásem. Velké psy lze přepravovat buď v nákladovém prostoru, kde psa upoutáme vodítkem k úvazovému oku nebo ho zabezpečíme zvláštními upínacími popruhy s přezkou. Tu zapneme stejně jako zapínáme bezpečnostní pás. V takovém případě můžeme psa přepravovat na zadních sedačkách.

17. 1. 2018
por. Bc. Ivana Baláková
KŘP Libereckého kraje, oddělení tisku a prevence

Odkazy do noveho okna

havárie s kocourem

havárie s kocourem 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem