Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kočárkárna terčem zloděje a další případy z Trutnovska

Dosud neznámý pachatel odcizil z volně přístupné kočárkárny ve Dvoře Králové nad Labem dvě jízdní kola.  

 Kočárkárna terčem zloděje
V noci z úterý na středu 11.6.2008 dosud neznámý pachatel odcizil z volně přístupné  kočárkárny jednoho z obytných domů ve Dvoře Králové nad Labem na  Macharově ulici dvě jízdní kola. Jednalo se o krosový bicykl značky Dynamic Speedmax 28 modro – stříbrné barvy a horské jízdní kolo Autor Linea barvy červené, na kterém byla v době krádeže přimontovaná dětská sedačka značky Hamax modré barvy se žlutými pásy. Poškozenými byla škoda vyčíslena na necelých 10 tisíc korun. Za trestný čin krádež hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.


Krádež volně odložené peněženky
Ve středu odpoledne 11.6.2008 v jedné z trutnovských prodejen odcizil  dosud neznámý pachatel volně odloženou peněženku  z kočárku, který neměla  maminka zcela pod dohledem a věnovala se nákupům a prohlídce vystaveného sortimentu. V portmonce se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a dvě platební karty. Okradená žena škodu vyčíslila na  necelé 2 tisíc korun. Za trestný čin neoprávněné držení platební karty hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky. Policie České republiky žádá všechny občany, aby si na své osobní věci a cennosti dávali lepší pozor.


Opět jízda bez oprávnění
V úterý večer 10.6.2008  při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu  policejní hlídka v obci Úpice na Revoluční ulici zastavila ke kontrole  řidiče osobního motorového vozidla Škoda. Muži zákona lustrací zjistili, že muž sedící za volantem automobilu, není držitelem řidičského oprávnění. Okresní soud v Hradci Králové mu vyslovil zákaz řízení motorových vozidel. Dechovou zkouškou na zjištění alkoholu policisté kontrolovanému muži naměřili hodnotu 0,28 promile. Osmatřicetiletému neřidiči policisté sdělili podezření ze spáchání trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a maření výkonu úředního rozhodnutí, za který může být soudem uložen trest odnětí svobody až na jeden rok. Policisté uvedené protiprávní jednání zpracovávají ve zkráceném přípravném řízení, jehož hlavním úkolem je co nejrychlejší předání řádně zpracovaného spisu na Okresní státní zastupitelství k dalšímu opatření. Požití alkoholického nápoje před nebo během jízdy policisté dokumentují jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, za který může Městský úřad uložit vysokou finanční pokutu.
 

vytisknout  e-mailem