Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Kniha evidence práce

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Žadatel požadoval poskytnutí následujících informací:

1) Sdělte prosím zda příslušník Policie ČR ve služebním poměru využívá k zápisu své pracovní činnosti nějakou evidenci

2) jak se tato evidence jmenuje

3) Jedná se o evidenci KEP ? ( kniha evidence práce )

4) Co tato evidence obsahuje ?

5) Zda se služební funkcionář s personální pravomocí přihlíží k výsledům činnosti zapsaného do KEP příslušníkem do této evidence a jestli na základě těchto dat je může zohlednit při navrhování kázeňské odměny pro konkrétního příslušníka PČR

Policie České republiky jako povinný subjekt podle § 2 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb. žádost posoudila a sdělila žadateli následující:

Ad 1) a 2) V rámci Policie České republiky není systémově evidence pracovní činnosti centrálně upravena.

Ad 3) Popsanému požadavku by však mohl odpovídat institut informační systém KEP - "Kniha evidence práce" (dále jen „IS KEP“), který je využíván službou dopravní policie.

Ad 4) IS KEP obsahuje nejen informace o pracovní činnosti jednotlivých policistů konkrétního organizačního článku Policie České republiky, služby dopravní policie, ale i další skutečnosti, jako např. počty policistů na tomto útvaru, počty příslušných technických zařízení nebo i spotřebu jednorázových testů na přítomnost jiných návykových látek.

Ad 5) Každý služební funkcionář při navrhování kázeňské odměny musí vycházet z jednotlivých ustanovení zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, ve znění pozdějších předpisů a předpisů souvisejících. Uvedený automatizovaný systém slouží mimo jiné i pro vyhodnocování činnosti, tudíž není vyloučeno, aby byl určitým indikátorem stanovení výše odměn.

pplk. Mgr. art. et Mgr. David Schimmer – 5. 10. 2021

vytisknout  e-mailem