Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kluci byli pod obraz

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Mladíci museli kvůli své silné opilosti do nemocnice na dětské oddělení. 

 

Bylo před sobotní půlnocí, když se domů dopotácel patnáctiletý mladík. Kluk nebyl schopný řeči a nereagoval více méně na nic. Nikdo jiný kromě stařenky nebyl doma a ona oprávněně dostala strach o klukovo zdraví. Zavolala o pomoc na linku 158. Hlídka buchlovických policistů vyrazila do Boršic, kde se policisté nejdříve postarali o opilého mladíka a přivolali záchrannou službu. Dechovou zkoušku na alkohol policisté u mladíka neudělali, protože této nebyl absolutně schopný. Lékařka rozhodla o jeho převozu na dětské oddělení do nemocnice, policisté vyrozuměli příbuzné a začali zjišťovat, kde se mladík tak silně opil.

Za chvilku vyjížděli buchlovičtí policisté do Boršic znovu. V jednu hodinu v noci našli náhodní kolemjdoucí mladíka ležícího u kulturního domu. I u něj by se o jeho stavu mohlo říct: „ani obraz ani zvuk“. O chlapce se postarala záchranná služba, která jej také převezla na dětské oddělení do nemocnice. Policisté vyrozuměli mladíkovu matku a zjistili, že šestnáctiletý kluk byl mimo jiné i na hodové zábavě. Není ovšem prozatím jasné, kde a jak se dostal k alkoholu, kterým se natolik zřídil.

Obě situace, v nichž se mladíci dostali k alkoholu a silně se opili, řeší policisté jako přestupky, neboť jejich pachatelé porušili zákaz prodávání a podávání alkoholu dětem, za což zákon ukládá pokutu až tři tisíce korun.


 

22. říjen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem