Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Klisnu polil žíravinou

České Budějovice - Neznámý pachatel polil u Dehtáře ve výběhu klisnu žíravinou. 

Policisté z Obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou, společně s kriminalisty z Českých Budějovic, pátrají po pachateli, který zákeřně poranil koně.

Naprosto nepochopitelný případ týrání zvířat vyšetřují od konce minulého týdne policisté. Neznámý pachatel polil nezjištěnou žíravinou krk osmnáctileté klisny českého teplokrevníka. Klisna se pohybovala, společně s dalšími koňmi, ve volném výběhu u rybníka Dehtář.  Při krmení minulý čtvrtek objevili majitelé, že klisna má otevřenou ránu na krku o délce 15 cm, šířce 8 cm a hloubce několika centimetrů do živé tkáně. Veterinář, který koně ošetřoval, zjistil, že nejde o žádné mechanické poranění, například o ohradník, ale že někdo koně polil žíravinou. Na koni jezdí dcera oznamovatelky. V minulých dnech nejezdila a koně jsou ve venkovním výběhu jen během dne. Klisnu tak někdo musel poranit minulý či předminulý týden v ohradě. Ošetření a léčení klisny bude také finančně náročné.

Kdokoliv by měl k případu nějaké informace, nebo si v okolí ohrad všiml podezřelých osob, ať kontaktuje policisty na lince 158. Pachatel se také může „pochlubit“ na sociálních sítích. Případ je vyšetřován jako trestný čin týrání zvířat.

mjr. Mgr. Jiří Matzner, krpc.pio@pcr.cz

7. prosince 2020

Odkazy do noveho okna

1 Výběh zraněné klisny IV

1 Výběh zraněné klisny IV 

Detailní náhled

2 Zraněná klisna I

2 Zraněná klisna I 

Detailní náhled

3 Zraněná klisna II

3 Zraněná klisna II 

Detailní náhled

4 Zraněná klisna III

4 Zraněná klisna III 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem