Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Klidný prodloužený víkend

RYCHNOVSKO - Prohřešky pouze u řidičů. 

Jízdu pod vlivem návykových látek zadokumentovali v průběhů tří dnů volna na silnicích Rychnovska sloužící policisté.

Hlídka dobrušských policistů zastavila v pátek hodinu a půl po půlnoci řidiče vozu zn. Škoda Octavia. Devětatřicetiletý muž jedoucí od Opočna směrem na Pohoří se podrobil orientační zkoušce na přítomnost návykové látky. Ta vykázala pozitivní hodnotu na látky amfetamin a metamfetamin. Kromě toho hlídce řidič nepředložil doklad o povinném ručení. Policisté navíc zjistili, že vozidlo nemá platnou technickou kontrolu a čelní sklo u oktavie je prasklé. Další jízdu řidiči zakázali, zadrželi mu řidičský průkaz a sepsali oznámení přestupku.

Oznámení přestupku sepsala hlídka dopravních policistů i v sobotu v 09:50 v Křivicích u řidičky vozu zn. Volkswagen New Beetle. Při běžné silniční kontrole u ní policisté dechovou zkouškou naměřili 0,44 promile alkoholu v dechu. Dvaatřicetileté ženě zadrželi řidičský průkaz a další jízdu zakázali.

O necelé tři hodiny později zastavila stejná hlídka mezi Hřibinami a Olešnicí řidiče vozu zn. Volkswagen Golf. U šestadvacetiletého mladíka test na návykové látky vykázal přítomnost látek amfetamin a metamfetamin. Další jízdu mu policisté zakázali, zadrželi řidičský průkaz a sepsali oznámení přestupku.

Jednačtyřicetiletého řidiče vozu zn. Citroen Xsara zastavila v sobotu v 21:47 ve Skuhrově nad Bělou hlídka rychnovských policistů. Muži při běžné silniční kontrole dechovou zkouškou naměřili 1,71 promile alkoholu v dechu. Tím pro něj jízda skončila. Muži policisté zadrželi řidičské oprávnění a sdělili mu podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V neděli dvacet minut po půlnoci zastavila hlídka policistů stejného obvodního oddělení v ulicích Rychnova nad Kněžnou řidiče vozu zn. Renault Megane. U čtyřiačtyřicetiletého muže dechovou zkouškou naměřila 0,66 promile alkoholu v dechu. I pro něj jízda na místě skončila.

Stejný den o dvě hodiny později zastavila v Lukavici rychnovská hlídka dalšího hříšníka za volantem vozu zn. Opel Corsa. Test na přítomnost návykových látek u něj rovněž vykázal pozitivní hodnoty na amfetamin a metamfetamin. Po řádném poučení třicetiletý muž absolvoval lékařské a toxikologické vyšetření. Jízda pro něj rovněž oznámením přestupku a zadržením řidičského průkazu skončila předčasně.

por. Mgr. Alena Kacálková
 

vytisknout  e-mailem