Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Klidné svátky

Novojičínsko – Vánoce ve znamení klidu a pohody. 

Během svátků jsme neřešili žádné mimořádné události. Kromě několika dopravních nehod policisté řešili například partnerské neshody nebo ojedinělé případy  krádeží  či vloupání.

Také na silnicích Novojičínska se nic neobvyklého nestalo. Zjistili jsme řidiče, který havarovla pod vlivem alkoholu a bez řidičského oprávnění.

24.12. 2011 - 4 dopravní nehody (DN) 1 těžká  zranění(TZ), 1 lehká (LZ), 1x alkohol
25.12. 2011 - 3 DN, 1 LZ cyklisty
26.12. 2011 - 4 DN, 2 LZ
 
 
Stalo  se ...
 
 
Opilý a bez dokladů boural o Vánocích
 
Ani na o vánočních svátcích si někteří  řidiči  neodpustili alkohol za volantem. V Lichnově řídil dne 24. prosince  před  devátou hodinou dopoledne dvacetiletý mladík ve stavu vylučujícím způsobilost, kterou si přivodil vlivem návykové látky, osobní motorové vozidlo Daewoo Lanos. Mladík jel z Lichnova na Frenštátu pod Radhoštěm. Při průjezdu levotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost povaze a stavu vozovky, přejel  do protisměru a  následně havaroval do silničního příkopu.  Zde ještě narazil do kovového zábradlí. Přitom došlo k těžkému zranění spolujedoucího na předním sedadle. O  rok  starší spolujezdec byl převezen do fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě. Následná dechová zkouška pak u řidiče ukázala 1,13 a poté 1,16 promile. Řidič, který s naměřenými hodnotami souhlasil, byl převezen do novojičínské nemocnice. Policisté rovněž zjistili, že nevlastní řidičské oprávnění. Mladík nyní čelí podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a těžkého  ublížení na zdraví.
 

 
Zloděj odcizil traktor a sekačku

V době od 15. do 23. prosince vnikl neznámý pachatel do garáže na ulici Na Nivách ve Frenštátě pod Radhoštěm. Z objektu v blízkosti  fotbalového hřiště odcizil traktor VESTWOOD a travní sekačku SCAG. Celková škoda se vyšplhala na více než dvě stě tisíc korun. Po odcizených věcech a pachateli  krádeže  intenzivně pátráme.
 
 
Z garáže odcizil sněžnou frézu, křovinořez a lyže

Neznámý pachatel od dopoledních hodin dne 24. prosince do večerních hodin následujícího dne 25. prosince vnikl na pozemek rodinného domu ve Frenštátě pod Radhoštěm na ulici Rožnovská. Následně z prostoru garáže, do  které  vnikl násilím, odcizil benzínovou sněžnou frézu, benzínový křovinořez, vše značky Husqvarna a carvingové lyže Atomic  modré barvy. Do dalších místností byl  zachycen pohybovým  čidlem, které spustilo alarm, což ho vyrušilo a z místa  utekl.  Celková škoda odcizením a poškozením se vyšplhala na padesát  tisíc korun. Případ prošetřujeme pro přečiny krádeže,  poškození cizí věci a porušování  domovní svobody.
 
 
Vandal poškodil zaparkované vozidlo

V Novém Jičíně na ulici Dlouhá poškodil v neděli 25. prosince v dopoledních hodinách neznámý pachatel  zaparkované vozidlo Škoda  Fabia. Neznámý vandal způsobil  na vozidle nepravidelnou rýhu o šíři 1 milimetru  do spodní  vrstvy laku na předních a zadních dveřích vozidla. Během dvaceti minut, co se měl skutek odehrát, tak pachatel způsobil předběžnou  škodu za deset  tisíc korun.
 
 
Žena přišla o kabelku

O kabelku s osobními věcmi přišla žena 25. prosince v Kopřivnici. Zloděj si tak neoprávněně přivlastnil mobilní telefon Siemens, finanční hotovost, doklady,  platební kartu, cigarety, antikoncepci a další věci. Způsobena škoda odcizením přesáhla tři tisíce korun. Tento případ prošetřujeme s podezřením ze spáchání přečinů krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění  platebního prostředku.
 
 
Tiskový servis ze dne 27.  prosince 2011.
 
 
nprap. Zbyněk Tomšík
tiskový mluvčí

Preventivně informační skupina Nový  Jičín
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje

tel.: 974  735 207/8,
mob.: 602 161 739
e-mail:
tisknj@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem