Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Klaun s nožem na dětském hřišti

Policie oznámení základní školy Libčická prověřuje 

Vedení Základní školy Libčická v Praze 8 Bohnicích dnes požádalo pražskou policii o prověření oznámení několika žáků z prvního stupně o pohybu podezřele vyhlížejícího muže v areálu školy. Děti uváděly, že o víkendu zahlédly v prostoru dětského hřiště muže v masce klauna, který byl ozbrojen nožem. Upozornění na obezřetnost obdrželi od pedagogů i rodiče žáků, kdy mnozí z nich celou věc začali řešit na sociálních sítích.

Policisté přistoupili k celé věci s plnou vážností a začali po podezřelém muži pátrat. Do současné doby se však policii nepodařilo zjistit žádné relevantní informace, které by pravdivost celé události potvrzovaly. Případu však budou i přesto ve spolupráci se strážníky městské policie věnovat zvýšenou pozornost.

V každém případě však policie vítá snahu veřejnosti o vyvolání diskuze na téma osobní bezpečnosti dětí. Rodiče i pedagogové by rozhodně měli o možných rizicích s dětmi hovořit a vštěpovat jim základní pravidla bezpečného chování. Vodítkem mohou být i rady a doporučení policistů viz.: http://www.policie.cz/clanek/jak-zajistit-bezpeci-pro-deti-880802.aspx.

mjr. Mgr. Andrea Zoulová - 3. října 2018 

vytisknout  e-mailem