Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Klasická finta i tentokrát zabrala

BRNO: Zloděj se ze zlata dlouho neradoval 

 Trestním stíháním skončil původně úspěšný lup trojice pachatelů z Balkánu. Ti okradli prodavačku zlatnictví na náměstí Svobody v Brně. Její pozornost odvedli jiným směrem tak dokonale, že ji na krádež upozornila až obsluha zahrádky u prodejny. Pachatelé totiž cestou ze dvou plat vytrousili celkem 6 náramků, které číšník přišel vrátit. Následoval zoufalý telefonát 35leté prodavačky na linku 158. Policisté zahájili okamžitě vyšetřování.

O několik desítek minut později hlídka cizinecká policie kontrolovala pobyt cizinců ve Vranovské ulici. Když je na ulici spatřila dvojice mladých mužů, okamžitě se dala na útěk. Policisté ji zpozorovali na ulici Mostecké, kde se ukryla za stojícím automobilem. Při dalším pronásledování se podařilo jednoho podezřelého muže zadržet. Důvod jeho několikavteřinového zpoždění se ukázal záhy. Jeden z policistů si všimnul, že před svým zběsilým úprkem s něčím u auta manipuloval. Pod autem bylo ukryto dvacet náramků ze žlutého kovu. Vzhledem k tomu, že na většině z nich byly ještě cenovky, bylo více než zřejmé, že jejich nabytí se nekonalo zrovna legální cestou.

Přes operační středisko pak už bylo jednoduché vypátrat místo krádeže a právoplatným majitelům šperky vrátit. Čtyřiadvacetiletý rodák z Rumunska na trest za krádež se škodou 150 tisíc korun čeká ve vazbě, hrozí mu až pětiletý trest odnětí svobody. Současně policisté pátrají po jeho komplicích, které v obchodním domě zachytily bezpečnostní kamery.

por. Pavel Šváb, 17.05.2011

Zvukový záznam: klasická_1705.mp3

 

vytisknout  e-mailem