Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kladenští policisté opět v akci

Během dopravní akce byli přistiženi čtyři řidiči pod vlivem alkoholu. 

     Během uplynulého víkendu proběhla na území okresu Kadno další dopravně bezpečnostní akce, kdy byli kontrolováni řidiči na požívání alkoholických nápojů před jízdou. V noci z pátku na sobotu byli ve Slaném přistiženi dva řidiči, kteří před jízdou požili alkohol. První vozidlo zn. Ford Mondeo bylo kontrolováno krátce po půlnoci v ulici Pražská. Sedmačtyřicetiletý muž z Prahy nadýchal 1,78 promile alkoholu. Druhý případ řešili policisté v ulici Plynárenská v půl páté ráno. Zde zastavili automobil Seat Cordoba. Při kontrole dechovou zkouškou byla v dechu čtyřiatřicetiletého řidiče ze Slaného naměřena hodnota 2,60 g/kg alkoholu. U obou kontrolovaných byla následně odebrána krev ve slánské nemocnici.

     Akce pokračovala i následující noc. Nejprve řešili stochovští policisté potyčku mezi osobami, kterým se stala dopravní nehoda. Za obcí Kačice se střetla dvě vozidla, přičemž bylo zjištěno, že řidiči obou vozidel nevlastní řidičské oprávnění a navíc jsou pod vlivem alkoholu. Případ se řeší ve zkráceném příparavném řízení jako podezření z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

     Mezi výtečníky, kteří požili alkohol před jízdou byla v noci ze soboty na neděli i jedna žena. Tu kontrolovala policejní hlídka ve dvě hodiny ráno v Kladně v ulici Lesík. Dvaačtyřicetiletá řidička usedla za volant vozidla Ford Fiesta i přesto, že před jízdou požila alkohol. Bylo jí naměřeno 1,41 promile alkoholu v dechu a následně proveden odběr krve v nemocnici. Vzhledem k tomu, že i v tomto případě byla naplněna skutková podstata trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky byla hříšnice zadržena a eskortována na obvodní oddělení k provedení dalších úkonů.

vytisknout  e-mailem