Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Kladenský úklid

Kladensko – Během dvou měsíců skončilo osm osob za mřížemi pro majetkovou trestnou činnost. 

Osm obviněných osob bylo za leden a únor letošního roku posláno díky skvěle odvedené práci zejména policistů z obvodního oddělení Kladno ve spolupráci s místními kriminalisty z oddělení obecné kriminality za mříže. V šesti případech byly podány návrhy na vzetí do vazby, které soudce akceptoval, ve dvou případech putovali obvinění přímo do výkonu trestu odnětí svobody. Jednalo se převážně o recidivisty, kteří se opakovaně dopouštěli stejné či podobné trestné činnosti, za kterou byli v minulosti potrestáni či odsouzeni. 

Nejčastěji se jednalo o krádeže zboží z různých prodejen, krádeže věcí z automobilů či krádeže vloupáním. Kromě těchto uvedených protiprávních jednání s nimi policisté řešili také trestné činy poškození cizí věci, neoprávněné užívání cizí věci anebo také neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Nejvíce skutků měl na svědomí mladistvý pachatel, který se 19krát dopustil trestných činů, jako je krádež, poškození cizí věci, neoprávněné užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Ty páchal v době od září loňského roku do února 2020 tím, že několikrát odcizil věci ze zaparkovaných vozidel, dále vícekrát odcizil zboží z několika prodejen na území Kladna, kdy se jednalo zejména o drogerie či různé prodejny v obchodním centru a v jednom případě dokonce užil neoprávněně vozidlo, které řídil pod vlivem návykové látky a způsobil dopravní nehodu. Mladík je nyní stíhán ve vazební věznici a v případě odsouzení mu hrozí trest odnětím svobody na šest měsíců až tři léta.


O některých případech jsme již informovali:
https://www.policie.cz/clanek/nenapravitelny-recidivista-skoncil-v-cele.aspx

https://www.policie.cz/clanek/vysel-z-veznice-a-chvili-na-to-opet-zacal-s-majetkovou-trestnou-cinnosti.aspx


por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
13. března 2020

vytisknout  e-mailem