Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol za volantem

RYCHNOVSKO - Řidiči pozor, Velikonoce se blíží. 

K šesti dopravním nehodám vyjížděli včera dopravní policisté spolu se svými kolegy z příslušných obvodních oddělení. U tří z nich byli účastníci zraněni. Jeden z řidičů řídil pod vlivem alkoholu.

Právě k této události vyrazily složky IZS v úterý nad ránem do Častolovic. Řidič nákladního auta zn. Volkswagen Touran jedoucí v 05:40 od Častolovic směrem na Domašín s největší pravděpodobností  nepřizpůsobil v pravotočivé zatáčce rychlost jízdy svým schopnostem a přejel do protisměru, kde se střetl s osobním autem zn. Chevrolet Aveo. Po srážce záchranáři řidiče chevroletu transportovali do nemocnice. Ke zranění jiných osob naštěstí nedošlo. Na místě provedená orientační dechová zkouška u zraněného řidiče vykázala negativní výsledek. Ne tak už u řidiče nákladního auta, kterému policisté naměřili 1,31 promile alkoholu v dechu. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz, další jízdu mu zakázali  a odvezli ho na lékařské vyšetření. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 160.000 korun.
K další dopravní nehodě se zraněním vyjížděla dopravní hlídka v pravé poledne do Dobrušky. Řidička vozu zn. Škoda Fabia vyjíždějící z vedlejší komunikace s největší pravděpodobností nedala přednost řidičce vozu zn. Volkswagen Sharan, jedoucí po hlavní silnici. Po střetu volkswagen vyletěl vlevo mimo komunikaci do hlubokého silničního příkopu. Spolujezdkyni z tohoto auta záchranáři odvezli do nemocnice. Policisté na místě provedenými dechovými zkouškami u obou řidiček přítomnost alkoholu vyloučili. Škoda této dopravní nehody je vyčíslena na 75.000 korun.
Řidiči, buďte pozorní a sundejte nohu z plynu. Velikonoční svátky se blíží a na toto období se plně zaměří i naši policisté. Jediným přáním nás všech je váš šťastný návrat.

Více k opatřením na Velikonoce ZDE.


por. Mgr. Alena Kacálková
28. března 2018

Odkazy do noveho okna

Rychnovsko

27.3. Dobruška 

Detailní náhled

Rychnovsko

27.3. Dobruška 

Detailní náhled

Rychnovsko

27.3. Častolovice 

Detailní náhled

Rychnovsko

27.3. Častolovice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem