Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Když vylezl k kamionu, sotva chodil

VSETÍNSKO: Řidiči kamionu naměřili policisté 2,4 promile. 

Silně opilého řidiče kamionu zjistili v pátek brzy ráno policisté ve Valašském Meziříčí. Než si muž převzal sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, pobyl si na záchytce.

Podivného chování řidiče kamionu, který chtěl vjet do firemního areálu ve Valašském Meziříčí, si všimla místní obsluha. Stalo se tak v pátek krátce po jedné ráno. Řidič se snažil vjet tahačem Volvo s návěsem do areálu, ale nedařilo se mu to. Při vystoupení z auta vrávoral. Když chtěl pokračovat v jízdě, nemohl ani nastartovat.

Policisté po příjezdu na místo, zjistili, že se jedná o padesátiletého muže ze Vsetínska. Předtucha, že je muž silně ovlivněn alkoholem, se naplnila. Přístroj ukázal při provedení dechové zkoušky na hodnotu 2,4 promile. Policisté převezli muže nejprve na záchytku. V odpoledních hodinách již převzal na policejní služebně sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Muž se policistům k požití alkoholu přiznal. Při cestě domů při opravě vozidla prochladl a způsob zahřátí, který jej napadl, bylo napití se tvrdého alkoholu. Nyní mu hrozí u soudu až jednoleté vězení.

25. září 2017, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem