Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Když si nápadník nedá říct

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Neodešel, neposlechl svou bývalou přítelkyni a dopustil se trestného činu.  

 

Zamilovaný muž, kterého žena odmítla, nemůže poslouchat jen hlas svého srdce, často zesílený alkoholem. Pokud ho láska k ženě nutí dojít pod její okénko, musí poslechnout rozhodnutí ženy: když jej pustí dál, je vše v pořádku. Když mu ale řekne, ať ji nechá a jde pryč, musí ji poslechnout! V poslední době se na Uherskobrodsku objevili dva mladíci, kteří své bývalé přítelkyně neposlechli a neodešli. Policisté jim proto sdělili podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody.

Pětadvacetiletý muž se jedné noci rozhodl, že musí vidět svou bývalou přítelkyni. Nezazvonil na zvonek, nezaklepal na dveře, jak by správně měl. Obešel dům zezadu, přelezl plot do zahrady, došel na dvůr a otevřeným oknem prolezl do domu. Došel až do pokoje slečny, která se s ním před několika měsíci rozešla. Ta mu opakovaně říkala, ať odejde, ale mladík se k odchodu neměl. Mladá žena zavolala na pomoc svou sestru s přítelem. Po jejich příjezdu pětadvacetiletý muž z domu odešel, nic neponičil, nikomu neublížil. Všichni tři si mysleli, že je situace vyřešena, ale za pár minut byl nezvaný návštěvník v domě znovu. Mladá žena jej objevila v garáži, která je součástí jejich domu. Muž nechtěl ani po dalších výzvách odejít, a tak žena zvolala na linku 158 a celou situaci popsala policistům. Mladík se v tom momentu sbalil a odešel pryč. Když policisté přijeli na místo, začali popsaného muže hledat. Našli jej kousek za vesnicí. Po jednotlivých výsleších si pětadvacetiletý muž vyslechl podezření ze spáchání trestného činu porušování domovní svobody, za což mu ze zákona hrozí až dva roky vězení.

Podezření ze spáchání stejného trestného činu si vyslechl další odmítnutý nápadník, který opakovaně chodil klepat na okno slečny, jež ho pokaždé posílala pryč. Když v průběhu dvou měsíců několikrát přišel v noci ze zadní strany domu a klepal na okno, v němž bydlela „jeho“ milá, a dožadoval se její společnosti, byl pokaždé odmítnut a vyzván, aby odešel a už se nevracel. Jedné noci už došla matce oné slečny trpělivost a zavolala na policii. Po sdělení podezření ze spáchání trestného činu si už nechtěné obtěžování mladík jistě rozmyslí.


 

28. listopad 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem