Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kdyby nebyl z kamene, dal by jim co proto

DĚČÍN - Ekvilibristika s kuchyňským nožem, ukradené léky, autorádia a oblečení - toť témata dnešních zpráv 

Divadélko pro doktora Tyrše a několik přihlížejících zinscenoval na Smetanově nábřeží v Děčíně čtyřiadvacetiletý výtečník. Ve večerních hodinách se zde dostal do křížku s mladíkem, který přišel na svět o dva roky později. Spor přešel z verbální roviny do fyzické a vyvrcholil tím, že starší účastník potyčky usoudiv, že je málo ozbrojen, odběhl do bytu své matky pro kuchyňský nůž. Nato se vrátil a počal s ním před obličejem poškozeného žonglovat doprovázeje číslo výhrůžkami o fyzické likvidaci. Škoda, že slavný propagátor tělovýchovy je jen socha z kamene, protože jinak by zcela určitě sestoupil z podstavce a svým kordem dal hejskovi za vyučenou. Nevadí, úkolu se zhostili policisté z obvodního oddělení, kteří šermíři ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z  nebezpečného vyhrožování a výtržnictví. Odměna za tyto přečiny může mít podobu až tříleté dovolené na státní útraty.
 
 
Co by neudělali pro zdraví
Funkci skladníka v oboru léčiv královsky zneužíval jednatřicetiletý filuta z Rumburska. Zásobárnu medikamentů za více než rok zeštíhlil o téměř devět set kilogramů různých farmaceutik, které v jednačtyřiceti dávkách odeslal na adresu své matky. Ta se pak starala o jejich distribuci mezi churavé zájemce. Rodinná lékárna si tak přišla na pěkného půl druhého miliónu korunek.  Spravedlnost nespala a místní kriminalisté se zločinného podniku dopátrali. Další překvapení čekalo na muže zákona při domovní prohlídce. Zde krom jiného návdavkem objevili pěstírnu konopí. Uvnitř se tyčilo šestnáct rostlinek, zatímco na zahradě se ve větru pohupovalo dalších jednadvacet. Obvinění mohou přemýšlet, stál-li jim podnik za hrozbu až osmiletého žaláře.
 
 
Auta bez muziky
Šest autorádií si na své konto připsal čtyřiatřicetiletý nenechavec. Aby si k přístrojům zjednal přístup, vloupal se pochopitelně do automobilů, kde byly nainstalovány. Svými rejdy natropil škodu za více než čtrnáct tisíc korun. Další přípisy na konto zlodějíčka udělali policisté z děčínského obvodního oddělení a kriminalisté. Jmenovitě krádeže vloupáním a poškozování cizí věci. Poslední trofej, kterou lapka získal, je vyhlídka exkurze v nápravném zařízení, která by se mohla protáhnout až na dva roky.
 
 
Suché oblečení se k majiteli nevrátilo
Několik kusů oblečení si spokojeně povlávalo ve větru na balkóně v mezipatře jednoho rumburského panelového domu. Pouze však do té doby, než se zalíbilo neznámému lumpovi. Ten vytrhl uzamčené plastové dveře a prádlo předčasně sklidil. Majiteli zanechal oči pro pláč a škodu téměř čtrnáct tisíc korun. Doufejme, že s místními policisty v patách nebude mít jeho pobyt na svobodě dlouhé trvání. Za krádež vloupáním a porušování domovní svobody může být ubytován v pensionu s ostrahou až na tři roky. A věčná škoda, kdyby toho nevyužil.
 
 
por. Vojtěch Haňka
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem