Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kdosi nalezl a nevrátil

Český Krumlov - Po nepoctivém nálezci pátrají českokrumlovští policisté.  

Policisté pátrají po osobě, která si nálezem neoprávněně přisvojila dámskou kabelku značky Guess, kterou její majitelka zapomněla dne 22. června 2014 kolem půl druhé hodiny odpolední volně odloženou na lavičce na náměstí Svornosti v Českém Krumlově. V kabelce měla poškozená uloženou peněženku s finanční hotovostí s osobními doklady a platební kartou, dále pak mobilní telefon Sony Xperia M a klíče s dálkovým ovládáním od vozidla. Majitelka odhadla svou škodu na částku 6 000 korun.
 
Policisté upozorňují, že najít, neznamená si ponechat. Povinností každého je nález odevzdat. A to buď přímo majiteli, nebo na příslušném městském úřadě či služebně policie. V opačném případě se z nálezce stane pachatel trestného činu, konkrétně přečinu zatajení věci.  
 
Trestní zákoník jasně říká, že ten, kdo si přisvojí cizí věc nikoli nepatrné hodnoty, která se dostala do jeho moci nálezem, omylem nebo jinak bez přivolení osoby oprávněné, bude v případě prokázání viny potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo zákazem činnosti. Případ šetří a po pachateli pátrají českokrumlovští policisté.
 
por. Bc. Lenka Kozoňová    ck.pis@pcr
24. červen 2014

vytisknout  e-mailem