Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kdo ukradlo kožich za 6000 Eur?

Tento případ prošetřují policisté z Bartolomějské. Pomůžete jim? 

Ke krádeži samotné došlo v jednom z obchodů v Železné ulici v Praze 1 jednatřicátého prosince loňského roku.

Celé protiprávní jednání zachytily bezpečnostní kamery umístěné přímo v provozovně. Na těch můžeme vidět, že hledaní si nejprve počínají jako běžní zákazníci, kdy si prohlíží vystavené zboží. Navíc se v prvopočátku chovají, jako by se navzájem neznali.

„Kamarády“ se stanou až ve chvíli samotné krádeže. Solidně vyhlížející muž v černé bundě a světlemodrých riflích se postaví tak, aby počínání jeho souputníka nemohla prodavačka vidět. Spolupachatel v zeleném kulichu a modré péřové bundě v tu chvíli sáhne pro kožich, který i s ramínkem schová do papírové tašky, kterou si přinesl sebou. Poté téměř kvapem tento nenechavec provozovnu opouští.

Jeho souputník v obchodě ještě nějakou dobu zůstane a vybírá si oblečení. Při tom je v „čilé“ komunikaci s prodavačkou, která v tu chvíli vůbec netuší, že byla okradena. Policisté se důvodně domnívají, že počínání tohoto spolupachatele je ryze účelové. Jeho smyslem s největší pravděpodobností je, zaneprázdnit na co nejdelší dobu poškozenou, aby muž s ukradeným kožichem mohl bezpečně zmizet.

Krádeží pachatelé způsobili škodu v přepočtu téměř sto šedesát dva tisíc korun. Proto jim v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Policisté z místního oddělení Bartolomějská prosí o pomoc při pátrání širokou veřejnost. Pokud poznáváte hledané muže, máte informace k jejich totožnosti, místu pobytu, nebo pohybu, předejte je prosím policistům prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 1. 2. 2017

vytisknout  e-mailem