Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Kdo sportuje, nezlobí 2015

Strakonice - Vyhodnocení akce.  

V úterý 15. září 2015 dopoledne se ve sportovním areálu Na Sídlišti ve Strakonicích pořádal již IV. ročník akce „KDO SPORTUJE, NEZLOBÍ“, kterou pro děti I. stupně základních škol uspořádal Oddíl házené HBC Strakonice 1921, DDM, Policie ČR, HZS Strakonice, MP Strakonice. Zábavného dopoledne se zúčastnilo celkem 16 tříd strakonických základních škol, cca 450 školáků. Organizátoři připravili pro přihlášené třídy celkem 14 stanovišť, z toho 8 soutěžních. Smyslem sportovního dopoledne bylo vzbudit u dětí zájem o sportovní a jiné zájmové kroužky ve Strakonicích.
 
Třídní kolektivy měly možnost navštívit sportovní disciplíny jako např. střelbu bránu, driblink mezi kužely, přihrávky míčem, opičí dráhu, poznávání dopravních značek, soutěž o nejhlasitějšího fanouška – měření hluku, jízda na koloběžkách a další. Všem, kdo se na akci podíleli, patří poděkování.
 
Součástí akce byly také ukázky techniky HZS, Policie ČR a Městské policie Strakonice. Děti viděly ukázky policejních psovodů, Sabiny Humpálové a Josefa Kubičky, kteří dětem předvedli se svými služebními psy zadržení pachatele, vyhledání omamných a psychotropních látek, poslušnost a další kousky. Dále si děti prohlédly policejní vůz kriminalistického technika, od kterého si odnesly svůj otisk prstu a u dopravní policie se seznámily s policejním radarem. Městská policie Strakonice žákům umožnila ukázku vybavení, například policejních pout, tyč na odchyt toulavých psů, měřič hluku a další. Hasičský záchranní sbor Strakonice dětem představil hasičské vozy a nechyběly ani hasičské soutěže.
 
Sportovně zábavné dopoledne s ukázkami techniky a výstroje Policie ČR a HZS Strakonice tak skončilo před polednem, kdy se třídní kolektivy vracely do školních lavic. Na památku na akci „Kdo sportuje, nezlobí“ si každá třída odnesla házenkářský kalendář s podpisy prvoligových hráčů a nejúspěšnější mladí sportovci drobné dárečky.
 
Vyhodnoceny byly také nejlepší třídní kolektivy, na které čeká odměna, pozvánka do budovy Územního odboru policie Strakonice. Z prvních ročníků se na prvním místě umístila třída 1.A F. L. Čelakovského, ze druhých tříd obsadila první místo třída 2.B F.L. Čelakovského, ze třetích ročníků třída se umístila na prvním místě 3.A ZŠ Poděbradova, ze čtvrtých třída 4.B F.L. Čelakovského a z pátých tříd měla nejlepší výsledky třída 5.B F. L. Čelakovského.
 
Výsledky třídních kolektivů:
1. třídy
1. místo - 1.A ZŠ F.L. Čelakovského
2. místo - 1.B ZŠ F.L. Čelakovského
3. místo - 1.C ZŠ F.L. Čelakovského
 
2. třídy
1. místo - 2.B ZŠ F.L. Čelakovského
2. místo - 2.A ZŠ Poděbradova
3. místo - 2.A ZŠ Dukelská
4. místo - 2.C  ZŠ Dukelská
5. místo – 2.B ZŠ Poděbradova
 
3.třídy
1. místo - 3.A ZŠ Poděbradova
2. místo - 3.C ZŠ Poděbradova
3. místo -3.B ZŠ Poděbradova
 
4. třídy
1. místo - 4.B ZŠ F.L. Čelakovského
2. místo - 4.A ZŠ F.L. Čelakovského
3. místo - 4.C ZŠ F.L. Čelakovského
 
5. třídy
1. místo - 5.B ZŠ F.L. Čelakovského
2. místo - 5.A ZŠ F.L. Čelakovského
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Jaromíra Nováková, st.pis@pcr.cz
25. září 2015

vytisknout  e-mailem