Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Kdo si vzal cizích deset tisíc?

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Starší muž nechal v bankomatu vybraných deset tisíc korun.  

 

Devětapadesátiletý muž v neděli 5. února nakupoval v supermarketu Kaufland v Uherském Hradišti a na závěr si chtěl vybrat z bankomatu peníze. V 14:53 navolil částku deset tisíc korun a výběr potvrdil. Pak jej prý cosi zmátlo, z bankomatu si vzal jen kartu a od přístroje odešel s tím, že si myslel, že výběr nebyl uskutečněn. Po čtvrt hodině se k bankomatu vrátil se svou známou, s jejíž pomocí v poklidu opět navolil výběr deseti tisíc korun. V tomto případě peníze opravdu vybral a bankovky vložil do peněženky.

Na výpisu z účtu ale včera zjistil, že v neděli měl vybrat z bankomatu deset tisíc korun dvakrát. Prvních deset tisíc korun ale v bankomatu nepozorně nechal a odešel. Bankovky z výdejní štěrbiny vytáhl někdo jiný. Nálezce se ale nechal zlákat nepoctivým náhlým obohacením a cizí peníze neodevzdal ani vedení supermarketu ani na policii. Tím se nepoctivý nálezce dopustil trestného činu zatajení věci.

Devětapadesátiletý muž z Uherského hradiště, který peníze v bankomatu zapomněl, přišel včera za policisty oznámit celou událost. Hradišťští policisté začali zjišťovat informace k pachateli, kterému po odhalení bude ze zákona hrozit až rok vězení. Pokud by se nálezce rozpomněl, že nalezených deset tisíc korun zapomněl vrátit, a přišel by je odevzdat na policii, nemuselo by se možná jednat o podezření ze spáchání trestného činu a vězení by se nemusel obávat.


 

8. únor 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem