Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

AKTUALIZACE – Totožnost muže už známe

NÁCHODSKO – Vešel do obchodu v Červeném Kostelci s nožem a požadoval peníze. 

pouta2.jpgIlustrační foto/Policie ČRAKTUALIZACE – Peníze stihl utratit, radost mu ale nepřinesly.

Na základě ohlasů veřejnosti a operativního pátrání policisté zjistili totožnost muže, který s napřaženým nožem v ruce v pondělí 3. 9. 2018 v poledne požadoval vydání peněz po prodavačce v Červeném Kostelci. V pátek 7. 9. 2018 jej v odpoledních hodinách zadrželi a převezli na policejní služebnu.  Pětačtyřicetiletý muž z Trutnovska se při výslechu kál, prý neví, co ho to napadlo. Ještě téhož dne, po provedení všech nezbytných úkonů, proti němu policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro zločin loupeže, za který podle zákona může pobýt až deset let za mřížemi. Další vyšetřování probíhá na svobodě.

 Tímto policisté zároveň děkují všem, kteří reagovali na zveřejněné záznamy a fotografie.

por. Mgr. Eva Prachařová
10. 9. 2018 v 14.00 hodin

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po totožnosti muže na fotografiích a kamerovém záběru pátrají policisté z Červeného Kostelce společně s kriminalisty. Muž se měl v pondělí 3.9.2018, tedy včera v poledních hodinách v Červeném Kostelci dopustit loupeže se zbraní. V 12.05 tento muž vešel do obchodu se smíšeným zbožím, držel v ruce nůž o délce přibližně 10 cm napřažený směrem k prodavačce a vyzval ji aby „navalila všechny peníze“. Prodavačka mu je beze slov dala a muž i s lupem čítajícím několik tisíc korun utekl pryč. Po činu utíkal směrem do Langrovy ulice.

Muž byl zavalitější postavy, ve věku 40 až 50 let, vysoký asi 175 cm, se světlými vlasy a polosvětlými vousy, hovořil česky. Na sobě měl v době činu volné šedé tepláky a tmavě modrou bundu s příčným bílým pruhem přes prsa a přes rukávy, na hlavě červenobílou kšiltovku, s sebou tmavý batoh s bílým nápisem a na nohou sportovní boty.

Pohyb i podobu muže se podařilo zachytit venkovními bezpečnostními kamerami, pokud muže někdo na záběrech pozná, ať tyto informace sdělí buď na linku 158 nebo náchodským kriminalistům na telefon 974 534 320 nebo mobil 724 183 755. Policisté uvítají všechny informace, které povedou k jeho dopadení.

Pozn.: Záznam a fotografie již nejsou k dispozici.

por. Mgr. Eva Prachařová
4. 9. 2018 v 15:30 hodin

vytisknout  e-mailem