Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kdo okradl pejsky?

Krádež kasičky s financemi určenými pro pejsky v útulku odcizili neznámí pachatelé. Pomůžete je najít? 

Ke krádeži došlo nedlouho před devatenáctou hodinou v jednom z obchodů v ulici Újezd jedenáctého února letošního roku.

Do obchodu tehdy přišel mladík, jakožto zákazník, který chtěl ukázat a předvést vystavený sortiment. Ochotná prodavačka se u snažila vyhovět v maximální možné míře, a proto věnovala pozornost výhradně tomuto zákazníku. Netušila, že se jedná pouze o zastírací manévr, kterým nakupující kryje jednání svého souputníka.

Na záběrech bezpečnostních kamer je totiž zachyceno, že do obchodu posléze přichází další mladík s kšiltovkou na hlavě. Ten si to okamžitě namíří k prodejnímu pultu, na kterém je pokladna pro dobrovolné příspěvky na pejsky umístěné v útulku. Z plastové kostky sundává vystavené zboží, bere ji podpaždí a z prodejny po necelých třiceti vteřinách odchází pryč.

Tímto jednáním si dvojice protiprávně přisvojila hotovost ve výši čtyřicet tisíc korun. Proto událost policisté prošetřují pro podezření z trestného činu krádež, za který pachatelům, v případě jejich vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

A jak víme, že ti dva k sobě patří? Prošetřováním policisté zjistili, že oba mladíci spolu před krádeží postávali nedaleko obchodu. V jednu chvíli dokonce přišli až k výloze prodejny, přes kterou obhlíželi situaci uvnitř. Po několika minutách šli do shora popsané akce.

Z toho místa policisté nyní prosí o pomoc a spolupráci širokou veřejnost. Pokud byste kdokoli poznal mladíky zachycené na záběrech bezpečnostních kamer, předejte nám prosím informace k jejich osobám prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Samozřejmě nás prioritně zajímá totožnost hledaných, ale také jejich místo pobytu, nebo pohybu. Za jakoukoli informaci, která nás přivede na jejich stopu, předem děkujeme.

por. Mgr. Tomáš Hulan 16. 2. 2017

vytisknout  e-mailem