Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kdo je vlastně podvodníkem?

Policisté pátrají po muži, který převzal cizí obálku i s penězi. Poznáte ho? 

Policisté z místního oddělení Zličín prošetřují od 4. dubna případ, ke kterému došlo o dva dny dříve v jednom z tamních nákupních center. Meritem události je obálka s penězi a písemnostmi, které se zmocnil zatím neznámý muž. Policisté se snaží především zjistit, kdo je oním mužem a jak dalece byl k vyzvednutí obálky oprávněn.

Celé události předcházela neopatrnost poškozené, která zapomněla obálku s finanční hotovostí v restauraci na sedačce, a aniž by si toho všimla, odešla. Obálku po chvíli nalezla jedna ze zaměstnankyň centra a předala ji další zaměstnankyni, ta ji následně odevzdala členům bezpečnostní agentury.

V ten samý den chvilku před zavírací dobou, přišel do nákupního centra neznámý muž, který kontaktoval členy ostrahy s tím, že si přišel pro zapomenutou obálku. Jelikož znal a uvedl přesnou částku peněz i další tiskopisy, které obsahovala, člen ostrahy ho tak považoval za oprávněného majitele a obálku i s obsahem mu vydal.

Policisté tak v tomto případě muže vnímají jako důležitého svědka, který by mohl přispět k objasnění celého případu. Nicméně do současné doby se nám ho nepodařilo ztotožnit. Proto se touto cestou obracíme na širokou veřejnost s žádostí o pomoc a spolupráci. Pokud muže znáte, kontaktujte linku 158.

Za trestný čin podvod hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Jak se muž dozvěděl o ztracené obálce, přesné částce a dalších tiskopisech které obsahovala  je předmětem šetření.

pprap. Mgr. Jan Rybanský - 1. června 2017

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem