Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kdo je na druhém konci "drátu"?

HRADECKO - Nikdy si nemůžete být 100% jisti. 

Dnes krátce před 4. hodinou ranní jsme na obvodním oddělení Hradec Králové 1 přijali oznámení o podezření z vydírání. Pětadvacetiletý muž uvedl, že si okolo půlnoci začal přes sociální sítě dopisovat se ženou, kterou našel na internetové seznamce. Po pár seznamovacích větách přešli na erotickou komunikaci, kdy žena mu poslala několik intimních fotek a videí. Muž na oplátku poslal totéž. Z údajné ženy se záhy vyklubal muž, který za to, že poskytnuté mužovy fotografie a videa nepřepošle jeho známým a přátelům, požadoval nejprve 800 Eur a poté 2500 Eur. Jelikož poškozený muž tak vysokou částku neměl, poslal mu přes zaslaný odkaz "jen" 50 Eur a poté se obrátil na policii.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin vydírání, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody od 6 měsíců až na 4 roky.

Opětně apelujeme na občany: Nikdy nevíte, kdo je na tzv. druhém konci drátu. Kdokoliv se na sociálních sítích ale i přes telefon může vydávat za kohokoliv. Nikdy nikomu neposílejte své intimní fotografie, ani své největší lásce. I ta se postupem času může změnit v nepřítele a vaše fotky poté zneužít.
Jak se chovat na internetu.

por. Iva Kormošová
5.2.2024, 11.20

vytisknout  e-mailem