Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Kde máš peníze, ptal se zloděj

NÁCHODSKO – K seniorce do bytu v přízemí vlezl oknem 

zloděj.jpgIlustrační foto/Policie ČR
Kriminální policie pátrá po pachateli, který se v noci 29.8.2012 vloupal do přízemního bytu v Náchodě. Byt obývaný 81letou seniorkou „navštívil“ nezván uprostřed noci oknem, které si  nezjištěným způsobem otevřel.
 
Jak žena vypověděla, najednou se probudila a nad ní stál cizí chlap požadující peníze. Seniorka mu však odpověděla, že doma žádné finance nemá. Zloděj začal prohledávat byt, pokusil se přitom seniorku svázat a umlčet, aby jí znemožnil vstát. Když se bránila, tak jí několikrát udeřil do tváře. Mezitím vyházel skříně a snažil se přece jen nějaké peníze najít. Čilá důchodkyně se však z jeho uzlů vyprostila.
 
Poté, co pachatel viděl, že jeho úsilí nespěje k žádnému výsledku, zanechal šmejdění a bez jakéhokoli lupu opět oknem zmizel. Vzhledem k noční hodině, a protože se zloděj pohyboval stále potmě, byla žena schopna policistům dát jen velmi nevýrazný popis pachatele. Podle ní byl lupičem mladší muž přes dvacet let, hovořící česky bez přízvuku.
 
Seniorka z nočního vloupání vyvázla s oděrkami a modřinou. V případě dopadení pachateli hrozí dvou až desetiletý trest odnětí svobody.
 
Por. Mgr. Eva Prachařová
31 .8.2012, 15.00

vytisknout  e-mailem