Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Každý den jeden řidič

NOVOJIĆÍNSKO-Ponechal si odcizenou mosaz 

Z přečinu zatajení nálezu je podezřelý 52letý muž z Fulneku 
Podle jeho verze nalezl deset kotoučů mosazných pásků v příkopě na ul. Nádražní poblíže areálu firmy.  Za téměř 300kg mosazi obdržel ve sběrně téměř 14 tisíc korun. Poškozené firmě však vznikla odcizením škoda za 50 tisíc korun. 
Podezřelý muž k celé věci uvedl, že o krádeži z areálu nic neví. Mosaz nalezl v příkopu a pomocí příručního vozíku jí odvezl do sběrny. Neodevzdáním nalezených věcí a jeho následným odprodejem se dopustil protiprávního jednání – zatajení nálezu. Za toto jednání mu hrozí jeden rok trestu odnětí svobody.
 
Odcizené auta
Škodu Octavii první řady odcizil doposud neznámý zloděj z parkoviště ve Frenštátě pod Radhoštěm
Majitel jí měl zaparkovanou na ul. Dolní. Ke krádeži mělo dojít v nočních hodinách z úterýna středu 14. ledna. Odcizením mu vznikla škoda ve výši 70 tisíc korun.
V letošním roce jde již o druhou odcizenou škodovku v okrese Nový Jičín. První nešťastný majitel přišel o své auto 6. ledna v Trnávce. S určitostí ví, že ke krádeži mělo dojít v rozpětí jedné hodiny mezi půl sedmou až půl osmou hodinou ranní. Tehdy se jednalo o stříbrnou Octavii rv.2009 se vzniklou 200 tisícovou škodou. Po obou vozidlech policisté pátrají.
 
Každý den jeden řidič
Od pondělí 12. ledna zadrželi novojičínští policisté při silničních kontrolách tři řidiče, kteří nemají na cestách co dělat.
Z rozhodnutí soudu mají zákazy řízení motorových vozidel. Sami si však z toho nic nedělají a tak se vědomě nadále dopouštějí protiprávního jednání ve smyslu maření výkonu úředního rozhodnutí.   
Jednoho 41letého kontrolovali policisté v Bílovci. Dva pravoplatné zákazy řízení přehlíží a jezdí dále ve vozidle Seat Ibiza. Poslední ze zákazu mu platí až do roku 2017.
Ve Studénce kontrolovali řidiče se zákazem řízení do konce roku 2015 a v Novém Jičíně dalšího, který nerespektoval zákaz řízení na 36 měsíců do poloviny roku 2017.
Všichni tři jsou podezřelí ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. Tato zjištění a jejich protiprávní jednání zpracovávají policisté
ve zkráceném přípravném řízení se snahou a cílem rychlejšího projednání před soudem a udělením trestu. 
 
Tisková zpráva ze dne 15.1.2015
 
por. Mgr. Petr Gřes
komisař/skupina tisku a prevence/Nový Jičín

vytisknout  e-mailem