Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Každý den byl jeden chycen se zákazem řízení

KLADENSKO – Jeden z nich měl navíc pozitivní test na drogy. 

Od pátku do neděle se podařilo kladenským policistům zastavit řidiče, kteří mají platný zákaz řízení. Jeden z nich měl dokonce pozitivní test na drogy.

V pátek 7. února 2020 byl po 23. hodině zastaven čtyřicetiletý řidič v Kladně v ulici Vítězná, který sedl za volant vozidla Ford i přes tu skutečnost, kdy věděl, že má udělen platný zákaz řízení od října 2019 do října 2022.

Stejně tak sedl za volant Seatu 42letý muž, kterého zastavili policisté v sobotu 8. února po 23. hodině ve Slaném v ulici Nosačická. Lustrací hlídka zjistila, že má platný zákaz řízení všech motorových vozidel od března loňského roku do března 2023.

V Kladně Kročehlavech zkontrolovala hlídka 51letého muže, kterého zastavila v neděli před šestou hodinou ranní v ulici Švédská. Ten řídil vozidlo Mercedes, ačkoliv nesměl, protože i on má platný zákaz řízení motorových vozidel od ledna 2015 do ledna 2023. Policisté muže vyzvali k provedení testu na drogy, na němž se ukázal pozitivní výsledek s látkou amfetamin/metamfetamin. Na základě pozitivního výsledku byl vyzván k lékařskému vyšetření s odběry biologického materiálu, což po řádném poučení odmítl.

Všichni tři muži jsou nyní podezřelí ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což můžou být potrestání až dvouletým pobytem za mřížemi.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Rakovník
11. února 2020

vytisknout  e-mailem