Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Každá „sranda“ něco stojí

Dva mladíci se bavili tím, že se fotili na střeše a kapotě policejního vozu. Přitom ho ale poškodili a navíc pak s policisty odmítli spolupracovat.  

Ve čtvrtek krátce před jednou hodinou ráno byli policisté z pohotovostní motorizované jednotky vysláni do Vršovické ulice, kde měli v tamním obchodním centru vyřešit zadrženou pachatelku krádeže zboží. Když ale policisté dojeli na místo a uvedené protiprávní jednání v obchodě řešili, přišel za nimi zaměstnanec ostrahy s tím, že na kamerách viděl, jak nějací dva muži skáčou po jejich zaparkovaném služebním autě. Policisté proto okamžitě běželi na parkoviště, kde nedaleko vozidla nalezli dva mladíky, kteří odpovídali popisu. Mladíci ale s policisty odmítli spolupracovat, opakovaně odmítli prokázat svou totožnost a následovat policisty na služebnu k provedení potřebných úkonů. Po několika marných výzvách proto policisté proti mužům použili donucovací prostředky, kterým se oba aktivně bránili. Nakonec se ale policistům podařilo mladíky zpacifikovat.

Policisté posléze u obou mužů provedli dechové zkoušky, které byly pozitivní. Čtyřiadvacetiletý muž nadýchal jedno promile alkoholu a jeho o dva roky mladší bratr ještě o necelé promile více.

V současné době je celý případ kvalifikovaný jako přestupek proti majetku, veřejnému pořádku a neuposlechnutí výzvy úřední osoby. Rozhodující budou ovšem odborná vyjádření, která stanoví rozsah způsobené škody a je tedy možné, že se v průběhu prošetřování případ překvalifikuje na trestný čin.

Na svou obhajobu mladíci vypověděli, že si chtěli na policejním autě udělat jen pár fotografií. Že by ho přitom mohli poškodit, jim prý vůbec nedošlo. Jejich další chování vůči policistům už ale nijak nevysvětlili. Celému incidentu přitom po celou dobu přihlížel jejich dámský doprovod.

por. Mgr. Iveta Martínková – 2.10. 2016

vytisknout  e-mailem