Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Kavárna – garáž - policie

DĚČÍN - Kavárna – garáž - policie; Agrese v restauraci; Falešného pracovníka dopadli praví policisté; Kabelku sebral u domu 

Pro trestný čin krádeže zahájili včera děčínští kriminalisté trestní stíhání proti šestatřicetiletému muži. Ten se od začátku měsíce vloupal do dvou objektů. První mu padla za oběť jedna místní kavárna, kde po vypáčení pokladny odcizil peníze a pak mu padly ještě do oka vedle ležící nůžky s peněženkou. Svou druhou návštěvou poctil garáž, kde se zmocnil čtyř hliníkových disků s pneumatikami. Škodu natropil za více než deset tisíc korun. Zřejmě ho netrápilo, že díky trestu, který si v posledních třech letech vysloužil, si zahrává s odnětím svobody ve výši tří let.
 
 
Agrese v restauraci
 
Koncem března bylo v jedné krásnolipské restauraci rušno. Dvaatřicetiletý výtečník zde napadl hostinského, který mu odmítl prodat další pivo. Zřejmě z pochopitelných důvodů. Začal do něj strkat, stejně tak do dalšího přítomného, který následkem toho upadl ze židle na zem. Na zem upadl tím samým způsobem také muž, který se ho zastal a při pokusu vstát čelil ještě pěstnímu útoku, který měl nepříjemné následky v rumburské nemocnici. Nepříjemné následky ponese také útočník, kterému místní policisté sdělili podezření z přečinu výtržnictví ve zkráceném přípravném řízení. To ho může přivést do nápravného zařízení až na dvě léta.
 
 
Falešného pracovníka dopadli praví policisté
 
Dva byty v Děčíně navštívil v minulém období dvaatřicetiletý lapka, který se vydával za pracovníka odečítajícího stavy vodoměrů a tepelných čidel z radiátorů. Jediné, co ale odečetl, byl mobilní telefon a peněženka s finančním obnosem, platebními kartami a doklady. Pak navštívil ještě jeden objekt, tentokráte pro změnu v roli obviněného. Tam mu včera kriminalisté přičetli krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření platební karty. Získal tím vyhlídku až na tříletý pobyt ve vězení.
 
 
Kabelku sebral u domu
 
Kabelku odcizil včera večer neznámý poberta ze židle na zahradním sezení u domu v obci Malšovice. Z ní na útěku vybral platební kartu, peněženku, mobilní telefon, sedm stovek a pak ji odhodil nedaleko domu. Celková škoda čítá zhruba devět stovek a pachatele může jeho skutek stát až dvouletý pobyt za mřížemi. Pátrají po něm policisté z obvodního oddělení.
 
 
 
 
6.4.2011, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

 

vytisknout  e-mailem