Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Kauce činila 25 000 korun

KRAJ VYSOČINA: Cizinec ujel od čerpací stanice a řídil pod vlivem drog 

Policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově přijali včera večer krátce před dvacátou hodinou oznámení, že u čerpací stanice na 111. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Brno natankoval řidič dodávkového vozidla pohonné hmoty v celkové hodnotě 2 500 korun a z místa odjel bez zaplacení.

Policejní hlídka řidiče vozidla Iveco s polskou registrační značkou zastavila na odstavném parkovišti na 139. kilometru dálnice ve směru na Brno. Policisté vyzvali řidiče, aby předložil doklady k vozidlu a doklady potřebné pro řízení vozidla.  Vozidlo řídil devětadvacetiletý cizí státní příslušník Polska. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Poté provedli také test na zjištění přítomnosti omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na pervitin. Policisté řidiče vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, což bezdůvodně odmítl.

Řidiče proto policisté zajistili a případ ujetí od čerpací stanice i pozitivního testu na drogy zadokumentovali. Obě řidičova jednání mají charakter přestupku, který bude řešit místně příslušný správní orgán. Vzhledem k tomu, že se protiprávního jednání dopustil cizinec, který by se správnímu řízení v České republice mohl vyhýbat, policisté rozhodli o uložení kauce ve výši 25 000 korun. Řidič neměl peníze na její zaplacení, proto policisté využili svého zákonného práva a zajistili dodávkové vozidlo do doby, než bude uložená kauce uhrazena.

mjr. JUDr. Dana Čírtková, tisková mluvčí

21. duben 2016

vytisknout  e-mailem