Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Karvinský TOXI tým zmařil drogový byznys

Karvinsko - Dvojice vařičů byla zadržena při činu 

Důkladná příprava přinesla výsledky. Policisté karvinského TOXI týmu v posledních týdnech velmi usilovně pracovali na odhalení a následném zadržení dealerů drog. Jejich rozsah působení dosáhl přes Karvinsko až do Zlínského kraje.

Na zadržení dvou důvodně podezřelých osob se podílela Zásahová jednotka krajského ředitelství Moravskoslezského kraje, která je zadržela přímo při výrobě pervitinu, tzv. českou cestou.

Vzápětí po zadržení  muže ve středním věku a mladší spolupachatelky proběhly domovní prohlídky bytových a nebytových prostor v obou krajích. Kriminalisté zajistili laboratorní sklo, různé chemikálie určené na výrobu drog, farmaceutické přípravky s obsahem pseudoefedrinu a další věci potřebné k nelegální výrobě. Dále u podezřelých zajistili peněžní hotovost v české i zahraniční měně. Zatčením hlavních pachatelů zdaleka případ nekončí. Policisté TOXI týmu rozplétají složitý a propracovaný nejenom nezákonný, ale i velmi nebezpečný byznys. Dvojice si mohla výrobou a následnou distribucí pervitinu přijít na velmi vysoké finanční částky.

Komisař proti zatčeným, muži i ženě, zahájil trestní stíhání a obvinil je ze spáchání zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Oba můžou být odsouzeni k trestu odnětím svobody na dvě léta až deset let. Soud vyhověl návrhu na vazební stíhání obou aktérů a v současné době je muž i žena ve vazebních věznicích.

por. Mgr. Bc. Zlatuše Viačková, 11. prosince 2021

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem