Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

„ KARAVANA - B“

Ve dnech od 2. května do 8. května 2011 se uskutečnila součinnostní policejní akce „ KARAVANA - B“ zaměřená na pátrání po osobách a věcech na mezinárodním letišti Brno Tuřany.  

     Akce proběhla v součinnosti s Generálním  ředitelstvím cel a jeho základních útvarů. Během této akce se uskutečnilo na letišti Brno-Tuřany celkem 26 příletů a 27 odletů z/do třetích státu  (Ruská federace, Velká Británie, Egypt, Rumunsko) a  při hraniční kontrole bylo zkontrolováno celkem 5890 cestujících z toho 2562 na příletu a 3325 na odletu.
 
     Při kontrolách odhalili policisté  dva přestupky podle zákona 361/2000 Sb.  o pobytu cizinců, jeden přestupek na úseku cestovních dokladů  a jeden přestupek na úseku občanských průkazů. Dále byla v průběhu akce vypátrána věc v schengenském informačním systému a hledaný státní občan Slovenskajedna. V závěru součinnostní akce bylo zahájeno správní řízení s leteckou společností pro spáchání správního deliktu porušení povinnosti dopravce.
 
     Policisté během akce provedli také šest pobytových kontrol, při kterých zkontrolovali sedm cizinců (2xEgypt, 2xČína, 1xRumunsko, 1xKorea, 1xBulharsko). Při pobytových kontrolách nebylo zjištěno porušení pobytového režimu dle zákona č. 326/1999 Sb.
 

vytisknout  e-mailem