Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Karambol v křižovatce odhalil celostátně hledanou

ČESKÁ LÍPA - Sedla si do nesprávného auta. 

     Včera kolem 18.30 došlo na hlavní světelné křižovatce vedle obchodního domu Andy v České Lípě ke střetu čtyř osobních vozidel. Na vině je 39 letý řidič vozidla značky Hyundai Lantra, který přijel do křižovatky ve směru od Nového Boru, vlivem požitého alkoholu  nestačil sledovat dění na silnici a narazil do před sebou stojícího vozidla značky Fiat Panda. Náraz fiat odhodil na před ním stojící vůz značky Opel Corsa a ten pak ještě dopadl na vozidlo značky Audi A 3. Tři posledně jmenovaná vozidla stála v tu dobu v křižovatce na signál "stůj". Při  nehodě se zranili dva spolujezdci z vozidla hyundai, a to 39 letý muž na předním sedadle a 28 letá žena sedící vzadu. Ani jeden z nich nebyl připoután bezpečnostním pásem, naštěstí utrpěli jen lehká zranění, se kterými byli převezeni na ošetření do českolipské nemocnice.

     Při ověřování totožnosti účastníků nehody vyšla najevo zajímavá informace! Týkala se zraněné spolujezdkyně z vozidla hyundai, po které kolínští policisté včera dopoledne vyhlásili celostátní pátrání jako po hledané osobě. Okresní soud v Kolíně na ni totiž vydal zatykač pro neplnění vyživovací povinnosti. Vzhledem k tomu, že byla tato žena přes noc hospitalizovaná v nemocnici, střežili ji tu policisté. Po jejím dnešním propuštění ze zdravotnického zařízení muži zákona ženu zadrželi a eskortovali ji ke kolínskému okresnímu soudu.

     Při včerejším karambolu byla škoda na vozidlech odhadnuta na nejméně 80 000 korun. Policisté navíc zjistili, že viník , který mimochodem bezprostředně po nehodě nadýchal 1, 75 promile alkoholu, neměl za volantem co dělat, protože už před časem přišel o řidičský průkaz a má úředně zakázáno řídit motorová vozidla. To vše bude mít ještě svou dohru před soudem, kde se bude zodpovídat z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

 

por. Bc. Ivana Baláková
3. 11. 2010

vytisknout  e-mailem