Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Kapsářská sezóna neskončila

V průběhu včerejšího dne zadrželi kriminalisté hned dva kapsáře přímo při činu. V obou případech se jednalo o známé firmy. 

První případ se odehrál, přibližně ve tři čtvrtě na deset dopoledne na známé tramvajové trase linky 22. Tam si, v jednom z tramvajových vozů, všimly kriminalistky sedmého oddělení prvního policejního obvodu známého nenechavce. Proto se na něj zaměřily, neboť bylo jasné, proč cestuje právě touto, turisty hojně využívanou linkou. A jejich domněnka se následně naplnila.
 
Netrvalo dlouho a sedmapadesátiletý Rumun se natlačil na turistu z Vietnamu. Tomu během chvilky prošacoval příruční zavazadlo, ze kterého ve vteřině odcizil mobilní telefon. Poté z tramvaje vystoupil a kvapem odcházel pryč.
 
Netušil ale, že celé jeho jednání sledují zmiňované kriminalistky, které okamžitě zakročily a nenechavce, i s mobilem v kapse, zadržely.
 
Ten pak skončil na policejní služebně, kde byl obviněn z trestného činu krádež, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.
 
Druhý případ se odehrál nedlouho před dvacátou hodinou v jednom z nákupních center v ulici Na Příkopě. I tam kriminalisté kapsa týmu dohlíží, aby se občané nestali obětí trestného činu. A opět se vyplatilo.
 
V uvedenou dobu se totiž pokusila třiadvacetiletá dívka okrást nic netušící zákaznici. Proto během několika vteřin vsunula ruku do její kabelky, ze které chtěla odcizit peněženku. Toho si po chvilce všimla jak poškozená, tak přítomné kriminalistky. Ty samozřejmě na nic nečekaly a dívku zadržely.
 
K její osobě pak zjistily nejen to, že se jedná o fundovanou kapsářku, ale také to, že má tato dívka vysloven zákaz pobytu na území hlavního města Prahy.
 
I tato dívka putovala po zadržení na policejní služebnu. Zde jí vyšetřovatel obvinil jednak z trestného činu krádež ve stadiu pokusu, ale také z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí. Za tyto delikty hrozí obviněné trest odnětí svobody až na tři roky.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 9. 9. 2015

vytisknout  e-mailem